Ryanair не очаква да полети преди юни

      Публикувано на Thursday, 26 March , 2020      2541 Прегледа     
Ryanair не очаква да полети преди юни

  • Лондон

Ryanair обяви, че очаква да няма повече търговски полети между 24 март и юни 2020 г.

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания заяви, че нейният флот вероятно ще бъде заземен за целия април и май вследствие на „безпрецедентните ограничения“ за пътуване на фона на глобалната пандемия от коронавирус, пише Independent.
Забраните за полети в цяла Европа вече затвориха небето на континента за всички, освен за няколко спасителни полета,

и Ryanair заяви, че въз основа на продължителността на блокирането в Китай най-вероятно пътуването ще бъде спряно за три месеца.

“Не очакваме да изпълняваме полети през месеците април и май, но това ясно ще зависи от мерките на правителствата и във всички случаи ще спазваме тези инструкции”, заяви изпълнителният директор на авиокомпанията Майкъл О’Лири в изявление, публикувано на сайта на компанията, както и в каналите й в социалните мрежи.

Въпреки това нискотарифният превозвач заяви, че ще предлага своите самолети за репатриращи полети и за спешни доставки на храни, жизненоважни лекарства и лични предпазни средства в цяла Европа, където е необходимо.

„Тъй като европейските граници са задръстени или затворени, Ryanair може да играе жизненоважна роля за доставки на жизненоважни лекарства и хранителни запаси“, заяви той.

„Ние продължаваме да работим с правителствата на ЕС за спасителни полети, за да върнем изоставени пътници в родината им. Във всички случаи тези полети се извършват при максимална безопасност, с ежедневна дезинфекция на самолети, които да сведат до минимум социалните контакти”.

Пътниците, чиито полети на Ryanair са отменени поради нови ограничения за пътуване, ще получат имейл, в който ще бъдат описани техните възможности, през следващите две седмици. Авиокомпанията помоли клиентите да бъдат търпеливи и да се въздържат от обаждания, тъй като е намалила офис персонала с 50%, за да спазва правилата за социално дистанциране.

По-малко служители означава, че те няма да могат да се занимават с други, освен с най-неотложните случаи, които през следващите дни ще бъдат спасителни полети, се казва в съобщението.

„Въпреки че близкото бъдеще е несигурно, важно е да се помни, че като всички пандемии и тази криза ще премине“, добави О’Лиъри.

„Ще направим всичко възможно, за да поддържаме нашите самолети, екипажите и нашите инженерни екипи оперативни, така че когато Европа победи пандемията Covid-19, ние ще сме готови да се върнем към летенето, за да позволим на европейските граждани да се върнат на работа, да посетят приятелите и семействата си и да възстановим европейската туристическа индустрия, от която зависят толкова милиони работни места и семейства“, завършва той изявлението.

 


Етикети:
Категория Лондон | 2020/03/26 последна редакция в 11:02 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
2542 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки