Начало Лондон Ryanair предупреди за риск от временно прекъсване на полетите с Великобритания

Ryanair предупреди за риск от временно прекъсване на полетите с ВеликобританияКатегория Лондон | 2018/04/01 at 2:00 PM | 155
Коментари ->> Добави Коментар

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair предупреди, че има опасност да прекрати временно полетите си между Великобритания и Европейския съюз (ЕС) след Brexit,

ако Лондон и Брюксел не постигнат бързо споразумение в областта на въздушния транспорт, информира Франс прес.Днес можете свободно да летите между Великобритания и Европа, но ние отчитаме сценарий, при който утре няма да можете.

Дали ще бъде за няколко дни, няколко седмици или няколко месеца – никой не знае към момента, предупреди финансовият директор на най-голямата европейска авиокомпания по брой пътници Нийл Сорахан.

Британското правителство задейства в края на март член 50 от Лисабонския договор и започна 2-годишната процедура на преговорите между Лондон и Брюксел по Brexit. Британският премиер Тереза Мей предупреди вече, че страната и ще напусне единния пазар на ЕС за стоки и услуги.

Сорахан посочи пред репортери в Лондон, че авиокомпанията е планирала растеж от около 15 процента във Великобритания за миналата година, но е постигнала растеж от около 6 процента, информира Ройтерс.

По думите му Ryanair планира да пренасочи растежа си от Великобритания през идните две години, докато страната преговаря по напускането на ЕС.

Великобритания е една от ключовите бази на Ryanair, като 40 самолета на компанията от общо 400 излитат от 19 британски летища, отбелязва в. Guardian.

 Етикети: # # #

Категория Лондон | 2018/04/01 at 2:00 PM
156 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама