Рязко забавяне на икономическия растеж в еврозоната и в целия ЕС през второто тримесечие

      Публикувано на Wednesday, 31 July , 2019      240 Прегледа     
Рязко забавяне на икономическия растеж в еврозоната и в целия ЕС през второто тримесечие

  • Свят

Икономическият растеж в еврозоната и в целия Европейски съюз се забави рязко през второто тримесечие след по-доброто представяне в началото на годината, показва експресна оценка на Евростат.

Според предварителна оценка на европейската статистика, комбинираният брутен вътрешен продукт на 19-те страни – членки на еврозоната се увеличи с 0,2% през второто тримесечие, което е наполовина от растежа с 0,4% отчетен в началото на годината.
По този начин икономическата експанзия в региона на единната валута се върна към анемичните нива на растеж през последните две тримесечие на 2018-а година.

Спрямо година по-рано БВП в еврозоната нарасна през трите месеца до края на юни с 1,1% след повишение с 1,2% през първото тримесечие на 2019-а година.

Евростат представи предварителни данни, показващи рязко забавяне на икономическия растеж и в целия Европейския съюз.

Според експресната оценка на европейската статистика, БВП на ЕС нарасна през второто тримесечие също с едва 0,2% спрямо първите три месеца на годината, когато се повиши с 0,5 на сто, докато растежът на годишна база се забави до 1,3% от 1,6% в началото на годината.

Втората оценка за представянето на европейската икономика през второто тримесечие ще бъде направен на 14-ти август.

Етикети:
Категория Свят | 2019/07/31 последна редакция в 11:46 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
241 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки