Съвети при търсене на работа в чужбина, с цел избягване на нарушения и измами

      Публикувано на Thursday, 14 March , 2019      465 Прегледа     
Съвети при търсене на работа в чужбина, с цел избягване на нарушения и измами

  • Полезно

Не заминавайте за работа в чужбина без да имате пълна информация, която да сте проверили поне от два различни източника – за мястото на което отивате,

за работата която ще извършвате, за условията на пребиваване и институциите, към които можете да се обърнете при възникване на проблеми.

Следва да заминете със средства, които да Ви позволят да се устроите първоначално или да покрият пътуване обратно до България. Посредническите агенции не следва да вземат такси от търсещите работа лица за предлаганите услуги.

Средства могат да се удържат при ангажимент от страна на посредническата агенция за осигуряване на транспортни разходи, квартира или обучение. Заплащането „на ръка“ на частни лица за намиране на работа в почти всички случаи е свързано с измама, при която нямате защита от държавите институции.

 Никога не подписвайте документи и договори, с чието съдържание не сте запознати (особено ако са на чужд език, които не владеете). Задължително следва да запазите оригинал или копие на подписаните документи.

 При работа с обяви в интернет и посреднически фирми, за които имате съмнения, е препоръчително да бъде направена допълнителна самостоятелна проверка на предлаганата оферта за работа – по отношение на регистрация на фирмата в съответната държава, проверка на тяхната интернет страница, осъществяване на връзка с техен отдел за човешките ресурси и др.

 При оферти за работа, публикувани в интернет винаги проверявайте предоставените данни за контакт – предоставените телефони следва да съответстват на тези, публикувани на официалната интернет страница на работодателя, в почти всички случаи знак за измама е, ако при наличие на интернет страницата на работодателя кореспонденцията с Вас се осъществява чрез електронни адреси на безплатни сървъри (Gmail, Yahoo, Hotmail).

 Следва подробно да проучите условията на посредничеството за намиране на работа, които Ви се предлагат и условията на заетостта в другата държава, както и задълженията които поемате. Трябва да имате предвид, че …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник

Етикети:
Категория Полезно | 2019/03/14 последна редакция в 8:29 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
466 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки