Съвети за намиране на работа след стаж в Англия

      Публикувано на Wednesday, 27 March , 2019      1980 Прегледа     
Съвети за намиране на работа след стаж в Англия

  • BG Лондон

Години наред става почти невъзможно за младите хора, току-що завършили да си намерят работа.

Поне 10% от висшистите през последните години дълго време си търсят работа.
И тук на помощ идват различните стажантски програми, които позволяват на студента да получи професионална реализация още, докато учи.

Но заради твърде много желаещи да учат по стажантски програми, се очаква през следващите години да се увеличи конкуренцията за тях. Стажът след завършване е много важен за всички учащи във Великобритания. Или поне голяма част смятат така. Ако и вие сте от тези, намерили сте си работа като стажант, идва най-трудното: да извлечете максималната полза от програмата, на която са ви назначили. Ето няколко съвета за това:

Извлечете максимална полза от стажа си 

Когато сте на стаж е нужно да сте точно като попивателна гъба. Не се ограничавайте в едно русло, вършейки едни дейности – гледайте, учете се, задавайте въпроси. Така ще успеете да доразвиеете уменията си, които после да приложите на постоянната си работна длъжност. Не забравяйте винаги да показвате ентусиазъм за работа, това е най-важното условие, което гарантирано ще спечели вашият работодател.

Какво е заплащането, което очаквате да получите? 

По принцип повечето стажове са неплатени, но има и такива, на които стажантите получават някакво заплащане. Последното зависи от много неща. Първо самото местоположение на стажа. Ако сте се уредили на държавна служба, във финансовата сфера или в сферата на бизнеса като стажант, тогава е почти сигурно, че накрая на своя труд ще вземете някаква сума пари. Не така стоят нещата с малките компании. Там самото ви време не е платено, но поне пътните разходи би трябвало да се поемат. Запомнете, че макар там да не ви платят стажа, то ще имате много по-голямо поле за развитие и обучение – заради малкото хора ще могат да ви обърнат повече внимание, ще може да задавате повече въпроси, на които ще получите отговори. А оттам и повече професионален опит, преди да започнете първата си истинска работа. Което не е никак малко.

Ограничете разходите 

По време на стажа трябва да сте изключително пестеливи и да не харчите прекалено много. Дори ограничете максимално разходите си, защото пари няма откъде да ви дойдат, и може да изпаднете във финансово затруднение. Дали от храна или от пътни, намерете начин да спестите. Например само храната на ден ви е около 10 паунда. Но ако си вземете от вкъщи е много по-малко.

Повече приходи

Макар и концентрирани в стажа си, може да ви остава свободно време, през което да си намерите нещо странично и така ще успеете макар и частично да увеличите приходите си. Лошото е, че в този случай няма да имате право на социални помощи. Но нищо не пречи да разпитате в местното Бюро по труда дали все пак няма програма, по която да се отпускат средства на стажуващи. Може да се обадите и на  (Job Center+).


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/27 последна редакция в 2:54 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1981 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки