Съвети за покупка на кола втора употреба в Англия

      Публикувано на Monday, 24 December , 2018      12034 Прегледа     
Съвети за покупка на кола втора употреба в Англия

  • BG Лондон

Да закупите автомобил, който е втора ръка трябва да се подготвите, че това няма да бъде лесна работа макар на пръв поглед да изглежда доста просто.

Ние ще ви предложим няколко стъпки, които да следвате за да направите избора си на употребяван автомобил, който да удовлетворява вашите изисквания и да по джоба ви.

1. Не се спирайте на определена марка автомобил, разгледайте всички и тогава преценете какво точно търсите и кои от автомобилите ще бъде най-практичен за вас. После определете с какви пари разполагате за закупуването му, защото това е доста важно, все пак цената на автомобилите зависи от марката, годината на производство и т.н. След като сте си харесали вече кола не забравяйте да определите колко пари ще може да отделяте месечно за неговата поддръжка, гориво( в зависимост от това на бензин, газ или метан е колата) и таксите, които се заплащат за него.И не на последно място си задайте въпроса: колко време желаете да сте притежател на тази кола?
2. След като вече сте определили бюджета с които ще разполагате за закупуването на кола може да се ориентирате към избора на марка и модел.Разбира се всеки един от нас има различни предпочитания за марката и модела на колата, така че започнете търсенето с предпочитаните от вас. Направете си един кратък списък с колите, които харесвате и се разровете из Интернет за цените, разход на гориво и разгледайте мнения на хората, които притежават такъв модел кола.

3. Вече сте определили със сигурност какъв точно автомобил желаете и колко пари ще са ви нужни за покупката и поддръжката му. Сега ще ви представим няколко места на които може да го потърсите:
1) Автокъща- цените тук са много по високи, но колите в повечето случаи са в добро техническо състояние, а и дилърите предлагат по 1 година гаранция. Много по-добър вариант ще бъде да изберете да закупите кола от тук , ако не сте много вещ в тази област, защото има хора, които ще ви помогнат и ще ви разяснят качествата и предимствата на колите.
2) Autotrader.co.uk: Това е най- големият сайт за продажба на леки коли във Великобритания и цените на автомобилите са приемливи и има голямо разнообразие. Много от автокъщите също пускат обяви за проба в този сайт.
3) Еbay.co.uk: Това представлява търг за коли, но имате само снимки и информация за автомобила само от продавача и няма как да бъдете сигурен дали това е точното състояние на колата. Ако наддавате за кола и спечелите търга веднага след това заминавате на мястото където се намира автомобила и заплащате след оглед. Предимството на този вид за закупуване, е че цените на автомобилите тук са доста ниски.
4) Търгове на живо: тук може да избирате от две вида търгове, които са за автомобили функциониращи нормално, а другите коли са ударени или конфискувани. За разлика от Еbay.co.uk тук може да видите и огледате колата, за която ще наддавате но нямате право да я пробвате преди покупката. Заслужава си покупката на търга защото цените на автомобилите са на много по-ниска цена.

4. В Обединеното кралство е много по лесно да закупите автомобил, документи са много опростени и това е голямо предимство и удобство както за продавача така и за купувача. Единственото нещо, което се иска от вас е да подпишете талона и да вземете част от него. И все пак не се залъгвайте , че всичко ще приключи толкова бързо. Ще станете законен собственик на автомобила когато продавача ви издаде фактура. Но за разлика от нашите фактури тези във Великобритания са доста по немарливи, могат да се напишат и на ръка, като трябва да включват името и подписа на продавача.

След като вече имате издадена фактура продавача трябва да върне талона в DVLA и те са длъжни в срок от 20 работни дни да ви изпратят нов с вашето име. Преди да се качите и да карате новата си кола трябва да проверите застраховката ѝ и ако е пред изтичане или е изтекла трябва да направите нова на ваше име. Прегледайте кога изтича пътната такса и годишния преглед и ги подновете. При случай, че е изтекла пътната такса с помощта на отрязъка от талона, заплащате новата пътна такса в пощенски клон. При условие, че е изтекъл годишния преглед вие задължително трябва да минете нов и не е добре да отлагате тази задача.

5. Задължително е след покупка на автомобил втора употреба да мините профилактичен преглед, защото както знаем англичаните не поддържат много колите си. Изберете внимателно при кой монтьор ще отидете, защото в големите автомонтьорски гаражи профилактичния преглед ще отнеме доста време и ще ви струва доста скъпо. В момента в Лондон има много наши сънародници, които поддържат сервизи в Англия при тях ще стане доста по-бързо и за по малко пари.

6. Добре е да прецените живота на вашия автомобил и кога е точното време за продажба, за да не изтървете момента. Не забравяйте, че колата не е вечна и след известно време на ползване ще трябва да се разделите и отново да минете през всички стъпки за закупуване на нов.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/12/24 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
12035 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки