Съвети за собствен бизнес на Острова

      Публикувано на Tuesday, 18 September , 2018      997 Прегледа     
Съвети за собствен бизнес на Острова

  • BG Лондон

На много голям процент от хората им се иска да започнат собствен бизнес, но ако трябва да бъдем честни това не е лесна задача.

За да станете собственик на фирма, предприятие или каквото и да било друго ще трябва да преминете през доста отрицателни емоции за да стигнете до положителни такива. Ще се наложи да се припотите здраво за да постигнете успехи и да намерите своето място на пазара, на фона на тази голяма и жестока конкуренция.
Въоръжете се със сили и търпение, защото няма да бъде лесно, но все пак ако вярвате и се трудите усилено ще взимате правилните управленски решения и ще успеете да наложите вашия продукт или услуга на пазара и ще се окажете достойна конкуренция. Сега ще поговорим малко повече за положителните и отрицателните страни на стартирането на собствен бизнес и кои хора все пак ще имат шанс за успех.

Неблагоприятни страни

Знаем, че всяко едно ново начало е трудно, но за да успеете да построите основата на собствения ви бизнес действително ще трябва да работите много. Мисълта, че ще работите 8 часа на ден я забравете, за да постигнете нещо ще е нужно много повече време, а почивката ще бъде минимална.

Ако все пак желаете да имате повече свободно време се замислете да започнете собствен бизнес с цел за изкарване на допълнителен доход и така ще можете да работите няколко часа на ден след работата си на основното място.

Бъдете подготвени, че ще има много перипетии по пътя към върха и нищо няма да е точно както сте го планували. Въоръжаването с търпение ще трябва да бъде неразделна част от вас, защото всяка една стъпка, която предприемате ще отнема повече време отколкото сте очаквали.

Инвестициите, които ще правите най-вероятно ще ви се струват доста големи , а печалбата няма да е кой знае колко голяма в началото. Не забравяйте да отделяте малко от парите, които сте спечелили и за „черни дни“, защото все пак никога не се знае какво ще се случи.

След като сте вложили всичките си пари в започването на собствен бизнес ваш „добър приятел“ ще бъде притеснението, напрегнатостта, несигурността, но знайте, че това е нормално. Старайте се да игнорирате неблагоприятните ситуации, въпреки умственото и физическото натоварване, защото това ще се отрази на здравословното ви състояние. След един такъв труден работен ден за вас ще бъде добре да направите нещо, което ви доставя удоволствие и ви действа отпускащо.

Ако сте се захванали съвсем сам с това ново начинание и нямате бизнес партньор, трябва да свикнете с мисълта за самота. В самото начало на навлизане в бизнес средата няма да имате възможност да назначите персонал и цялата отговорност ще пада върху вас, а и няма да има с кого да поговорите и обсъдите проблемите. Вашето начинание ще пожъне успех, ако работите упорито , но ще се наложи да пренебрегнете своето семейство, близки и приятели. Вашето семейство трябва да ви подкрепя и да се примири с мисълта, че ще ви вижда за по кратък период от време.

Положителни страни

Идеята за собствен бизнес идва най-вече от интересите, които имате вие. Ако превърнете хобито си в работа, това ще донесе до удовлетворение за вас самия и ще ходите на работа с желание и усмивка, защото ще извършвате дейност, която ви е интересна. След като бизнеса пожъне макар и малък успех вие ще имате възможност да наемете хора и малко от отговорностите и физическото ви натоварване ще намалеят.

След като сте решили да започнете собствен бизнес значи сте човек , който е готов да приема предизвикателства. За да стартирате е нужно да познавате малко или много продукта или услугата, която ще предлагате на пазара. С разрастването на бизнесът ви вие ще имате възможност да се усъвършенствате и да поставяте нови предизвикателства пред себе си и да ги постигате с труд и упоритост.
Работното ви време ще бъде доста дълго и продължително, но ще сте на ясно с това, че го правите за себе си. Вие ще сте шефа така, че няма да се съобразявате с никой, а хората около вас ще трябва да се съобразяват с вас.

Ще имате възможност да работите от офиса си, от дома си и вие преценявате колко време да отделите за работа и колко ще си оставите за удоволствия.
Решенията на хората да започнат собствен бизнес се базират най-често на това, че са открили пазарна ниша. Ако и вашето решение е взето на база на такива данни, вие ще имате възможността да задоволите дадени нужди на населението и да се преборите с конкуренцията, защото тя ще бъде слаба.

Ако решите да започнете работа след като сте ръководили собствен бизнес това ще е от голяма полза. Във вашата автобиография това ще бъде споменато и бъдещия ви работодател най-вероятно ще ви оцени като предприемчива и решителна личност.
Това ще ви помогне да се запознаете с нови хора, които са вече в бизнес средата и така ще изградите добри бизнес отношения. Чрез стартирането на бизнеса вие ще помогнете на много хора да за започнат работа.

Ще се почувствате много удовлетворен, ако вашия бизнес се разрасне и пожънете успех. В един момент може да се окаже, че печелите много повече отколкото преди и имате възможност да промените начина си на живот към по-добро.

Разяснихме кои са положителните и отрицателни страни за стартиране на собствен бизнес. Сега е ваш ред да решите дали сте готови да приемете предизвикателството.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/09/18 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
998 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки