Саджид Джавид: Джонсън отива в ЕС за сделка, не за отлагане на Brexit

      Публикувано на Sunday, 8 September , 2019      2244 Прегледа     
Саджид Джавид: Джонсън отива в ЕС за сделка, не за отлагане на Brexit

  • Лондон

BG Media London, 8 септември
Британският финансов министър Саджид Джавид заяви днес в Лондон, че Борис Джонсън няма да иска отлагане на Brexit на срещата на лидерите на ЕС следващия месец, а ще съсредоточи всичките си усилия да постигне сделка, която да позволи на страната да напусне ЕС организирано.

Борис Джонсън ще отиде на срещата на ЕС на 17 и 18 октомври и ще опита да постигне сделка. По никакъв начин той няма да иска отлагане на напускането на тази среща”, заяви Джавид в интервю за BBC.

Джавид каза още, че гласувания в парламента закон за отлагане на Brexit  има крайна дата 19 октомври,

в която да бъде гласувана сделка с ЕС или напускане без сделка, и че това е датата, коато правителството на нейно величество ще спази.

”Нашата позиция е непроменена и е ясна. Тя не е променена. Ние ще напуснем ЕС на 31 октомври”, каза Джавид.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/09/08 последна редакция в 2:43 PM
Източник : BG Media London | Снимка :
2245 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки