Само 12 страни в британския зелен списък за пътувания

      Публикувано на Friday, 7 May , 2021      1011 Прегледа     
Само 12 страни в британския зелен списък за пътувания

  • Коронавирус

Поргугалия и Израел са сред страните, които ще попаднат в така наречения „зелен списък“ на британското правителство за свободно пътуване след 17 май, съобщи британският министър на транспорта Грант Шапс.
Общо 12 са държавите в „зеления списък“, пристигащите от които в Англия няма да се самоизолират.

Ще се изискват само тестове преди и след пътуване. Грант Шапс нарече стъпката „експериментална“, тъй като загрижеността от разпространението на коронавируса по света продължава да е много голяма.

Всичко това означава, че от 17 май пътуванията в чужбина на почивка няма да бъдат смятани за незаконни.

В същото време Турция, Малдивите и Непал ще бъдат преместени в „червения списък“ от 12 май, което означава, че пристигащите от тях трябва да се карантинират по хотели за десет дни, като поемат разноските за това.

Шапс предупреди хората, които смята да пътуват в чужбина да проверят ограниченията, които ги засягат и да не бързат да си правят резервации, които не предвиждат връщане на сумата, в случай че ситуацията с Covid-19 се промени.

Министърът допълни, че съжалява, че едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени засега в „зеления списък“. Тези страни остават в „жълтия списък“, където е и България, и пристигащите от тях трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни.

Преразглеждането на списъците на принципа на светофара ще става на всеки три седмици.

Останалите страни и територии в „зеления списък“, освен Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2021/05/07 последна редакция в 10:56 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
1012 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки