Сблъсъци и арести на протести срещу карантината във Великобритания

      Публикувано на Monday, 30 November , 2020      558 Прегледа     
Сблъсъци и арести на протести срещу карантината във Великобритания

  • Лондон

Хиляди протестиращи срещу карантината и ограничителните мерки влязоха в сблъсъци с полицията в Лондон.

Тя е задържала над 150 демонстранти, някои от тях заради нарушаване на разпоредбите на локдауна – събиране на много хора на едно място и неносене на маски.
Националната карантина в Англия трябва да приключи на 2 декември и да бъде заменена от тристепенна система от локални рестрикции.

Над 150 души бяха арестувани при протест срещу локдауна в Лондон. Хиляди демонстранти се събраха в британската столица, за да изразят недоволството си от ограничителните мерки и ваксините срещу COVID-19.

С възгласи „Искаме да сме свободни“, „Спрете да ни контролирате“ и „Стига локдаун!“ протестиращите бяха окупирали улици в централен Лондон, включително Оксфорд стрийт, Уест Енд и парка Сейнт Джеймс. Полицията съобщи, че извършените до момента арести са за нарушаване на разпоредбите за карантината.

На места е имало агресивни сблъсъци между демонстранти и полицаи.

Хората отказаха да се разотидат, въпреки настойчивите призиви на полицията. Повечето от тях бяха без маски. Някои издигнаха плакати с призиви да няма задължително носене на маски.

Националната карантина в Англия трябва да приключи на 2 декември и да бъде заменена от тристепенна система от локални ограничения.

Над 20 милиона души, повечето в големи части на северна Англия са обхванати от най-строгите мерки срещу COVID-19, позволяващи напускане на дома при пазаруване, нужда от медицинска помощ или кратка физическа дейност.

Междувременно дузина демонстранти пресякоха границата на Полша с Германия и се присъединиха към протест срещу рестриктивните мерки заради COVID-19.

Протестиращите, развяващи полски знамена, преминаха по моста, свързващ полския град Слубице с германския Франкфурт на Одер над река Одер. Те бяха топло приветствани от германските демонстранти оттатък границата.

Движението „Нестандартно мислене“ бе призовало на протест недоволни от ограничителните мерки, които според активисти застрашават основни свободи и права на гражданите.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/11/30 последна редакция в 4:52 PM
Източник : ТВ Европа | Снимка : Google
559 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки