Начало Свят Съдят диетолога Пиер Дюкан за мошеничество

Съдят диетолога Пиер Дюкан за мошеничествоКатегория Свят | 2017/07/15 at 8:00 AM | 55
Коментари ->> Добави Коментар

Европейски фонд за частни инвестиции заведе дело за мошеничество против френския диетолог Пиер Дюкан, съобщи сайта „Лента”.

Той е обвинен в измама при получаване на кредит и приоритетни консултации по финансови въпроси.Бившият лекар взел заем, като “нямал намерение да изпълни договорните задължения по погасяването или конвертирането му”.

Пиер Дюкан щял да изразходва парите, за да навлезе на пазара на САЩ със своята диета. Точната сума не се отбелязва, но става въпрос за стотици хиляди (валутата също не е уточнена).

Французинът неведнъж е бил критикуван за своята дейност. Британската асоциация на диетолозите нарече “метода Дюкан” една от най-лошите “звездни” диети през 2011 г.

Организацията на лекарите във Франция постанови, че 76-годишният диетолог е нарушил професионалния кодекс, като е печелил пари от методиката си и го изключи от колегията си през 2012 г.

http://btvnovinite.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/07/15 at 8:00 AM
56 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама