Седем депутати бойкотираха Джереми Корбин

      Публикувано на Monday, 18 February , 2019      429 Прегледа     
Седем депутати бойкотираха Джереми Корбин

  • Брекзит

Във Великобритания седем депутати от Лейбъристката партия я напуснаха в знак на протест срещу политиката на лидера Джеръми Корбин по отношение на Брекзит и антисемитизма. Седемте депутати, сред които влиятелните Лусиана Бъргър и Чука Умуна, изтъкнаха, че взетото решение е било изключително трудно – някои от тях са членове на Лейбъристката партия  повече от 30 години, но те не могат повече да подкрепят партия, която не защитава техните ценности.

Според някои от тях ръководството и най-вече лидерът Джеръми Корбин е предал членовете по въпроса за Европа, като подкрепя Брекзит и отказва втори референдум. Други са недоволни от становището на Корбин по въпросите на антисемитизма. Трети смятат, че се прави крайноляв завой в политиката. Депутатите обявиха, че не основават нова политческа партия, а остават в парламента като независима група. Чука Умуна изтъкна, че депутатите са предприели първата стъпка и призовават и други лейбъристи, както и членове на други партии, да ги последват в „изграждането на нова политика“, както се изрази.След оставките лидерът Джеръми Корбин заяви: „Разочарован съм, че тези депутати не смятат, че са в състояние да продължават да работят заедно за политиката на лейбъристите, която вдъхнови милиони на последните избори през 2017 година. Някои лейбъристи обаче обвиниха 7-те депутати, че проявяват пълно неуважение към партията и я изоставят в решителен момент.

Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2019/02/18 последна редакция в 10:59 PM
Източник : www.pik.bg | Снимка : Лондон Днес
430 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки