Семейните фирми във Великобритания са с 20% по-малко продуктивни от останалите

      Публикувано на Saturday, 27 October , 2018      98 Прегледа     
Семейните фирми във Великобритания са с 20% по-малко продуктивни от останалите

  • Лондон

Семейните компании във Великобритания са по-малко продуктивни от фирмите, които се управляват от външни мениджъри, показва ново изследване, публикувано в британския вестник „Telegraph”.

Според официалните статистически данни в Обединеното кралство компаниите на семейни начала са средно с 20% по-малко продуктивни от останалите бизнеси, което може да се окаже фактор, задържащ растежа във Великобритания.Властите искат да разберат защо британските служители са значително по-малко продуктивни от тези в страни като Франция, САЩ и Германия.

Ръстът на производителността е жизненоважно условие за подобряване на стандарта на живот и заплатите, затова и по-слабият му растеж е причина за безпокойство.

През последните месеци на 2016 г. производителността (обемът на произведените стоки и услуги на един изработен час) за първи път е нараснал над пиковите нива преди финансовата криза.

Британската национална статистическа служба е изследвала мениджърските практики в повече от 700 производствени предприятия и след това е сравнила резултатите спрямо собствеността на фирмите.

Резултатите показват, че средната производителност на служител в несемейна фирма възлиза на 53 340 паунда през 2015 г., докато това в семейна компания е само 36 910 паунда.

Разлика има и между британските и мултинационалните компании. Местните фирми имат средна производителност на един работник в размер на 41 350 паунда в сравнение с 54 910 паунда за мултинационалните компании.

Данните показват, че общо три четвърти от британските фирми са семейни, поради което слабата им производителност се превръща в заплаха за икономиката като цяло.

Веселина Василева

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/27 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : BG Media
99 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки