Settled status: Кандидатстване за Статут на уседналост

      Публикувано на Saturday, 2 February , 2019      778 Прегледа     
Settled status: Кандидатстване за Статут на уседналост

  • PR публикации

Струмен Паунов07786 967299

www.alexdevelopment.co.uk

Кандидатстването за Статут на уседналост ще се извършва по електронен път.

В момента процедурата е в процес на тестване, като се очаква тя да бъде отворена за всички граждани през м. март 2019 г.

Лицата ще имат право по време на процедурата да допълват своите молби, в случай от необходимост от представяне на допълнителни документи.

Лицата ще имат право да обжалват решението на компетентните институции.

Всяко едно лице, кандидатстващо за Статут за уседналост ще е необходимо да декларира наличието на криминално минало.

Кандидатстването за статут за уседналост ще бъде безплатно.

Всички такси, които българските граждани заплащат при кандидатстване за Статут на уседналост, ще бъдат възстановени от британските власти.

Кандидатстването ще се извършва чрез мобилно приложение за телефон, което ще позволява сканиране на чипа от паспорта на лицето.

Лицата, които не разполагат с паспорт с чип, ще трябва да изпратят оригиналните си документи /лична карта или паспорт без чип/ в Хоум офис за извършване на проверка на документа.

Към момента по Схемата за уседналост може да се кандидатства само със смартфони, работещи с операционна система Андроид.

Хоум офис предвижда новият Статут на уседналост да бъде изцяло в електронна форма. Бъдещите работодатели и наемодатели ще имат възможност да проверяват статута на лицето онлайн.

Етикети:
Категория PR публикации, Полезно | 2019/02/02 последна редакция в 12:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
779 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки