Шефове на Летище София напускат тактически

      Публикувано на Saturday, 9 January , 2021      861 Прегледа     
Шефове на Летище София напускат тактически

  • Свят

Двама от мениджърите на столичната аерогара, която е най-голямата у нас, са подали молби за напускане, но с тримесечно предизвестие.

Става дума за Изпълнителния директор на Летище София Владимир Рапонджиев и члена на борда Мая Андреева.
Въпреки че в медиите се появиха спекулации, че те са били натирени да го сторят заради плачевните финансови резултати на летището, проверка на OFFNews показа, че това не е вярно.

Тоталното забатачване на печелившата доскоро аерогара, чиито пътници намаляха с 60 на сто през 2020 година, не е довело до понасянето на каквато и да е персонална отговорност.

Рапонджиев и колежката му дори са кандидатствали за нов управленски мандат, но не са го получили, а след това вероятно са предпочели тактически да подадат дълги предизвестия, които да покрият целия период до влизането в управлението на Летище София на компанията, спечелила концесията на аерогарата за 35 години.

Това се разбира от обясненията на транспортното министерство по темата, изпратени до OFFNews. Те гласят следното:

“В изпълнение на процедурите, предвидени в Закона за публичните предприятия, бе стартирана процедура за избиране на членове на съвета на директорите на летище София, от които трима се избират от компетентния орган – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, а двама се номинират от Агенцията за публични предприятия. Процедурата в МТИТС приключи без кандидатите, представили концепция по зададената тема, да получат необходимия брой точки за допускане до интервю. Предстои откриване на нова процедура за избор на трима членове на съвета на директорите на летище София. Двама от действащите членове на съвета на директорите са подали заявление за прекратяване на договорите им за управление с предвидено 3-месечно предизвестие.”


Етикети:
Категория Свят | 2021/01/09 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Офнюз | Снимка : Google
862 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки