Начало Свят Шефът на Facebook: Много съжалявам

Шефът на Facebook: Много съжалявамКатегория Свят | 2018/03/22 at 11:00 AM | 91
Коментари ->> Добави Коментар

Изпълнителният директор на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг заяви, че съжалява дълбоко за разразилия се скандал с изтичането на лична информация на потребители.Доверието към социалната мрежа спадна рязко.

Шефът на Facebook каза в интервю за Си Ен Ен, че компанията е „допуснала грешки“ и посочи, че ще бъдат взети допълнителни мерки, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще.

Данните на десетки милиони потребители попаднаха в аналитичната фирма „Кеймбридж аналитика“.

Това е първият коментар на Зукърбърг по случая. Заради скандала акциите на компанията на борсите се сринаха „Има какво допълнително да се направи и ние трябва да довършим започнатото“, посочи той. Оказа се, че аналитичната фирма е събирала данните без позволение, като целта е била да се изработи програма, прогнозираща как биха гласували потребителите на президентските избори в САЩ.

Американската прокуратура започна разследване за връзките на президента Доналд Тръмп с компанията „Кеймбридж аналитика“. Съдебните власти искат да изяснят функциите на фирмата, наета от предизборния щаб на републиканеца. В крайна сметка той спечели президентските избори, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Британският министър-председател Тереза Мей изрази подкрепа за разследване на дейността на „Кеймбридж аналитика“ – консултантската компания, оказала се в епицентъра на грандиозния скандал. Оказа се, че британската компания е искала да работи и за изборите в Румъния през 2016 година.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/03/22 at 11:00 AM
92 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Факти | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама