Начало Спорт Щангите под въпрос за Олимпийските игри в Париж

Щангите под въпрос за Олимпийските игри в ПарижКатегория Спорт | 2017/09/16 at 3:26 PM | 77
Коментари ->> Добави Коментар

Един от двата най-успешни спорта за България от Олимпийските игри – вдигането на тежести, може да загуби мястото си в олимпийската програма за игрите в Париж през 2024 година.

Щангите остават в програмата на летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, но нататък няма гаранция за бъдещето им, заяви президентът на МОК Томас Бах по време на 131-вия конгрес на организацията, който се провежда в Лима (Перу).По този начин Бах опроверга думите на вицепрезидента Джон Коутс, който заяви, че вдигането на тежести ще остане в програмата на Токио 2020 година само при условие,

че до края на тази година Международната федерация по вдигане на тежести покаже, че са приети всички необходими мерки за борба с допинга.

За изхвърлянето на щангите от олимпиадата се заговори след безпрецедентния допинг скандал от последната година, в който се оказаха въвлечени тежкоатлети от водещите страни в спорта като Русия, Китай, Казахстан и др.

С допинг бяха заловени някои от най-големите звезди в този спорт като световните рекордьори в най-горните две категории Иля Илин и Алексей Ловчев.

http://www.dnes.bg/Етикети: # #

Категория Спорт | 2017/09/16 at 3:26 PM
78 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама