Начало Свят Шотландия засега не подкрепя законопроекта за Brexit

Шотландия засега не подкрепя законопроекта за BrexitКатегория Свят | 2017/08/14 at 7:00 PM | 35
Коментари ->> Добави Коментар

Последните преговори между правителствата на Великобритания и Шотландия по въпроса какви правомощия ще бъдат прехвърлени на властите в Единбург след Brexit завършиха без споразумение, пише BBC.

В сряда се проведе среща между шотландския заместник първи министър Джон Суини, министъра по въпросите на Brexit Майкър Ръсел и държавния секретар на Великобритания Деймиън Грийн.Шотландското правителство се опасява от „изземване на власт” от страна на британския парламент, но британските министри настояват, че ще има повече децентрализация, когато през март 2019 г. Обединеното кралство излезе от Европейския съюз.

Ръсел коментира, че преминалите преговори в Единбург са били успешни, но не са променили нищо. Той е на мнение, че шотландското правителство остава „абсолютно открито”, че не може да препоръча на парламента да даде съгласието си по законопроекта за Brexit в настоящия му вид.

И от Лондон, и от Единбург, са категорични, че няма да има по-нататъшни преговори през идните седмици.

http://www.economic.bg/Етикети: # # # # #

Категория Свят | 2017/08/14 at 7:00 PM
36 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама