Швед беше ухапан от крокодила на Фидел Кастро

      Публикувано на Thursday, 22 August , 2019      431 Прегледа     
Швед беше ухапан от крокодила на Фидел Кастро

  • Свят

Възрастен швед беше ухапан от крокодила на бившия кубински лидер Фидел Кастро, пише Би Би Си.
Инцидентът станал, докато мъжът държал реч в аквариум в Стокхолм.

По информация на местната полиция, той протегнал ръка от грешната страна на предпазното стъкло.

Крокодилът на Фидел Кастро го ухапал, като раната била достатъчно сериозна, за да се наложи настаняване в болница.

Влечугото е един от двата крокодила в аквариума. И двата били подарени на руския космонавт Владимир Шаталов от Фидел Кастро през 70-те.

От аквариума казват, че ще преценят дали има нужда от промяна на мерките за сигурност. Директорът на аквариума Йонас Валстрьом казва:

“Крокодилите са тук от над 40 години и не се беше случвало такова нещо.”

Крокодилите се казват Кастро и Хилари. Космонавтът ги получил през 1978 г., но ги подарил на зоопарк в Москва, когато станали прекалено големи и опасни. През 1981 г. Кастро и Хилари били подарени на аквариума в Стокхолм, който имал по-добри условия за отглеждането на такива влечуги.

Оттогава Касто и Хилари са създали голямо поколение, като през 2015 г. Йонас Валстроьм лично занесъл 10 млади крокодила в Куба, като част от опитите на тропическата държава да увеличи броя им.

Етикети:
Категория Свят | 2019/08/22 последна редакция в 6:15 AM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
432 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки