Си Дзинпин: Бъдещето на Сирия трябва да се определи от самият сирийски народ

      Публикувано на Sunday, 2 July , 2017      19 Прегледа      Коментари Добави коментар
Си Дзинпин: Бъдещето на Сирия трябва да се определи от самият сирийски народ

  • Свят

Китай смята, че е необходимо да се гарантира и уважава независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия, заяви китайският президент Си Дзинпин в интервю за ТАСС, проведено преди визитата му в Москва.

„В момента сирийският въпрос е най-сложната гореща точка в Близкия Изток. Той не само осъжда сирийския народ на големи страдания, но и сериозно заплашва мира и стабилността в региона и в света като цяло“, подчерта Си.

„Позицията на Китай за разрешаването на сирийския конфликт остава непроменена: необходимо е да се гарантира и уважава независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия. Бъдещето на страната трябва да реши самият сирийски народ и няма друга алтернатива освен политическото разрешаване на ситуацията“, коментира китайският държавен глава.

Той посочи, че в последно време се наблюдава „позитивна тенденция“ в търсенето на изход от конфликта.

„Засегнатите страни подписаха меморандум в Астана и постигнаха съгласие за създаване в Сирия на зони на деескалация. Женевският преговорен процес под егидата на ООН продължава да бележи напредък“, допълни Си. 

http://www.focus-news.net/

Етикети:
Категория Свят | 2017/07/02 последна редакция в 10:02 PM
Източник : | Снимка :
20 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки