Начало Свят Си Дзинпин: Бъдещето на Сирия трябва да се определи от самият сирийски народ

Си Дзинпин: Бъдещето на Сирия трябва да се определи от самият сирийски народКатегория Свят | 2017/07/02 at 10:02 PM | 64
Коментари ->> Добави Коментар

Китай смята, че е необходимо да се гарантира и уважава независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия, заяви китайският президент Си Дзинпин в интервю за ТАСС, проведено преди визитата му в Москва.

„В момента сирийският въпрос е най-сложната гореща точка в Близкия Изток. Той не само осъжда сирийския народ на големи страдания, но и сериозно заплашва мира и стабилността в региона и в света като цяло“, подчерта Си.„Позицията на Китай за разрешаването на сирийския конфликт остава непроменена: необходимо е да се гарантира и уважава независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Сирия. Бъдещето на страната трябва да реши самият сирийски народ и няма друга алтернатива освен политическото разрешаване на ситуацията“, коментира китайският държавен глава.

Той посочи, че в последно време се наблюдава „позитивна тенденция“ в търсенето на изход от конфликта.

„Засегнатите страни подписаха меморандум в Астана и постигнаха съгласие за създаване в Сирия на зони на деескалация. Женевският преговорен процес под егидата на ООН продължава да бележи напредък“, допълни Си. 

http://www.focus-news.net/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/07/02 at 10:02 PM
65 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама