Си Цзинпин: Китай ще отвори още повече пазара си за чужди конкуренти

      Публикувано на Saturday, 5 September , 2020      1183 Прегледа     
Си Цзинпин: Китай ще отвори още повече пазара си за чужди конкуренти

  • Бизнес

Китайският президент Си Цзинпин обеща да отвори китайския сектор на услугите за повече чужди конкуренти.

Той даде това обещание по време на първия панаир, на който присъстваха изложители на живо, откакто избухна коронавирусната пандемия, предаде Асошиейтед прес.
Си не навлезе в подробности в какво ще се изразява отварянето на сектора, но китайски лидери изтъкват развитието на туризма, търговията на дребно и други услуги.

Те са част от кампания за подхранване на икономическия растеж, диктуван от потребителското харчене вместо от вноса и от инвестициите.

Китай ще облекчи достъпа до пазара на услугите и активно ще разшири вноса на висококачествени услуги, увери Си в реч пред участниците на китайското Международно изложение на услугите, което се провежда в изложбен център до мястото, на което се проведоха летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г.

Си говори чрез видеоконферентна връзка пред шепа чужди високопоставени представители, носещи маски и седящи на разстояние един от друг.

Голяма част от изложителите участват в панаира онлайн, защото Пекин все още не е разхлабил ограниченията заради коронавируса, забраняващи на повечето чужденци да влизат в страната.

Китайското производство е гъвкав и ефикасен глобален конкурент, но туризмът, финансите, здравеопазването и други отрасли на услугите изостават от западните си конкуренти.

Пречки пред търговията възпрепятстват чужди банки и други доставчици да се съревновават в Китай две десетилетия след като Пекин стана част от Световната търговска организация.


Етикети:
Категория Бизнес, Китай, Свят | 2020/09/05 последна редакция в 4:30 PM
Източник : | Снимка :
1184 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки