“Синя България” поиска смяна на надзорния съвет в “Левски”

      Публикувано на Wednesday, 7 June , 2017      17 Прегледа      Коментари Добави коментар
“Синя България” поиска смяна на надзорния съвет в “Левски”

  • Спорт

Тръстът на привържениците “Синя България” обяви, че свиква извънредно общо събрание в “Левски”.

Организацията на феновете, която е акционер във футболния клуб, иска смяна на надзорния съвет, оглавяван от мажоритарния собственик Спас Русев.

Причината за искането е липса на контрол върху управлението и липса на информация за финансовото състояние на дружеството.

Русев не изпълни и поставения му от тръста ултиматум за среща до края на сезона в Първа лига.

“Миналата седмица тръстът изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на “Левски” (Красимир Иванов). Поканихме и мажоритарния собственик (Спас Русев) на открита среща. И от двете страни не получихме отговор”, обясниха от “Синя България”.

“Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В “Левски” има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право”, допълват от тръста.

В писмото си до надзорния и управителния съвет ръководството на “Синя България” е поискало отчет за финансовото състояние до 31 май, оборотната ведомост с натрупване към същата дата, структура на вписания акционерен капитал, данни за всички оперативни разходи в периода 1 януари – 31 май и подробна информация за задълженията към НАП, както и останалите търговски и други задължения.

Ръководството на тръста обяви, че нито е получило някаква информация по тези точки, нито отговор на останалите отправени въпроси към мажоритарния собственик и управителния съвет.

За никого не е тайна, че през последния сезон “Левски” постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко”, заявиха още от “Синя България”.

http://www.dnevnik.bg/

Етикети:
Категория Спорт | 2017/06/07 последна редакция в 12:38 PM
Източник : | Снимка :
18 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки