Начало Спорт “Синя България” поиска смяна на надзорния съвет в “Левски”

“Синя България” поиска смяна на надзорния съвет в “Левски”Категория Спорт | 2017/06/07 at 12:38 PM | 61
Коментари ->> Добави Коментар

Тръстът на привържениците “Синя България” обяви, че свиква извънредно общо събрание в “Левски”.

Организацията на феновете, която е акционер във футболния клуб, иска смяна на надзорния съвет, оглавяван от мажоритарния собственик Спас Русев.Причината за искането е липса на контрол върху управлението и липса на информация за финансовото състояние на дружеството.

Русев не изпълни и поставения му от тръста ултиматум за среща до края на сезона в Първа лига.

“Миналата седмица тръстът изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на “Левски” (Красимир Иванов). Поканихме и мажоритарния собственик (Спас Русев) на открита среща. И от двете страни не получихме отговор”, обясниха от “Синя България”.

“Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В “Левски” има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право”, допълват от тръста.

В писмото си до надзорния и управителния съвет ръководството на “Синя България” е поискало отчет за финансовото състояние до 31 май, оборотната ведомост с натрупване към същата дата, структура на вписания акционерен капитал, данни за всички оперативни разходи в периода 1 януари – 31 май и подробна информация за задълженията към НАП, както и останалите търговски и други задължения.

Ръководството на тръста обяви, че нито е получило някаква информация по тези точки, нито отговор на останалите отправени въпроси към мажоритарния собственик и управителния съвет.

За никого не е тайна, че през последния сезон “Левски” постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко”, заявиха още от “Синя България”.

http://www.dnevnik.bg/Етикети: # # #

Категория Спорт | 2017/06/07 at 12:38 PM
62 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама