Скандал във ВСС заради арестите в президентството

      Публикувано на Thursday, 27 May , 2021      485 Прегледа     
Скандал във ВСС заради арестите в президентството

  • България

Във Висшия съдебен съвет скандал след решението на Софийския административен съд, че арестите в президентството от миналата година са били незаконни.
Остри реплики си размениха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и главният прокурор Иван Гешев.

Скандалът между двамата големи стана заради доклада на прокуратурата за 2020 г. Панов отбеляза, че в него нямало дума за шумните арести.

По-конкретно той визира акцията в президентството, когато бяха задържани двама души от екипа на Румен Радев. Панов напомни и за летните протести с искане за оставката на Гешев.

От своя страна главният прокурор му отговори, че няма да влиза в политически дебат. Той заяви, че застава зад колегите си, които разследват висша корупция, и призова Панов за такъв разговор, когато и ако двамата станат политици някой ден.

„Много е лесно да се каже, че дебатът е политически. По тази причина, видите ли, няма да отговарям на въпроси. А по отношение на арестите, особено по шумните дела, мисля, че вече има достатъчно произнасяне на съдебните органи. Господин Гешев трябва да си направи справка”, каза Панов.

„Ако говорите за произнасяне по реда на Закона за МВР – дали те са се осъществявали едно административно правомощие, правилно или неправилно, тези действия, законосъобразни или не, са на МВР, а не на прокуратурата”, подчерта Гешев.

Минути преди 12 часа от заседанието на Пленума на ВСС си тръгна правосъдният министър Янаки Стоилов, който отказа да отговаря на журналистически въпроси.


Етикети:
Категория България | 2021/05/27 последна редакция в 3:45 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
486 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки