Скрий се от британските кредитори!

      Публикувано на Tuesday, 2 April , 2019      4047 Прегледа     
Скрий се от британските кредитори!

  • BG Лондон

UK Expert Bureau

Възможно ли е това?

Този въпрос невинно (а и не дотам) ни минава през главата, когато става въпрос за влошаване на финансовата ситуация и мисли за заминаване от UK “по семейни причини”.
Да разгледаме възможния сценарий за развитие на събитията, които биха произтекли от евентуалното ни решение да напуснем Великобритания с неизплатени дългове.

Първата стъпка, която предприемат кредиторите по отношение на длъжника, е да се опитат да се свържат с него по всички известни и достъпни за тях телефонни номера, имейли и адреси.

След известно количество изпратени по всички известни адреси на длъжника писма и неприети телефонни разговори, кредиторите предават делото в ръцете на стециализирани компании – колекторски фирми.

Некоректните платци са заплашвани със съд и предупреждавани, че информацията за тяхната неизрядност ще стане известна в държавата и на международната общност, а това ще ограничи достъпа им до кредити.
Неуспешните опити да се осъществят контакти и кооперация между двете страни по въпроса довежда до предаване на делото за разглеждане в съда.

В този случай съдът безусловно взима страната на кредиторите и постановява постановление за изплащане на дълга в пълния размер с всички предложени от кредитора проценти и наказателни лихви, начислени върху сумата на основния дълг. Присъствието на длъжника на съдебното заседание не е задължително.

От момента на излизането на съдебното решение кредиторите получават право да използват всички легални методи за събиране дълговете и да преследват длъжника без ограничение в периода на времето, което ще измине.

На този етап се отделя главна роля на колекторските фирми. Те работят на комисиона от събраните дългове. Комисионните им започват от 4-5% и достигат стандартно до около 15%, но по изключение и до 35%. Така че става разбираемо тяхното желание да постигнат резултат с всички достъпни методи. Не са редки случаите на посещения вкъщи и на работното място, представяне на ситуацията в най-неудобен за длъжника вид пред колеги, приятели, съседи, заплашителни писма…

Това е само малък набор от тези инструменти, които прилагат cпециализираните компании.

Допреди няколко години дейността на кредитните агенции извън пределите на UK беше концентрирана само върху търсене на юридически лица – фирми. Днешната практика разширява дейността на колекторските фирми по отношение и на физическите лица. Откриват се многобройни представителства в страните от Източна Европа.

Осъзнавайки огромния потенциал на дадения пазар, местните агенции по събиране на дългове и финансова информация в Полша, Русия, Украйна, България започват да предоставят своите професионални услуги на чуждестранни поръчители като Великобритания.

В България към днешна дата функционират няколко десетки колекторски кантори. В Полша, за сравнение, те вече наброяват няколко хиляди. По статистика за 2008 г. 106 000 души са обявили финансовата си неплатежоспособност, 50 000 семейства са загубили домовете си заради неизплащане на ипотека.

Ако длъжникът се премести в друга държава и няма възможност да изплаща дълговете си към британските кредитори, винаги за предпочитане е да събере смелост и да се опита да намери законен път за разрешаването или поне за полагане на начало за разрешаване на дадена ситуация.

В случаите финансите излизат извън контрол и кредиторите ви подлагат на натиск, е важно да помните, че има изход от всяка една ситуация! Помнете, че не само вие, а и хиляди хора във Великобритания изпитват трудности по изплащане на дълговете си. Обърнете се към квалифицирани специалисти, които ще ви помогнат да водите дело с вашите кредитори. Те ще постигнат максимално благоприятните условия за изплащането на вашите дългове.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/04/02 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
4048 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки