Начало Свят След Веселин Марешки – и двама негови депутати с обвинения за изнудване

След Веселин Марешки – и двама негови депутати с обвинения за изнудванеКатегория Свят | 2017/07/14 at 9:12 PM | 56
Коментари ->> Добави Коментар

След лидера на „Воля” Веселин Марешки с обвинения за изнудване се сдобиха и двама негови депутати – Пламен Христов и Кръстина Таскова.

По-рано главният прокурор Кръстина Таскова поиска имунитета и на тримата, а те доброволно се отказаха от него.Според държавното обвинение Марешки е изнудвал собственици на аптеки, като в някои от случаите е действал и с Христов и Таскова.

Разследването срещу тримата е базирано на свидетелски показания на седем фармацевти. Те били принуждавани да купуват лекарства на едро от фирма на Марешки, ако някой откаже – разполагали „наказателна” аптека до неговия обект, в която се медикаменти се предлагали на нереалистично ниски цени.

Христов нарече обвиненията смешни и обяви, че не се притеснява от обвинението. „Обвинени сме в агресивно раздаване на рекламни материали. Звучи „много страшно”. Как си представяте висшият мениджмънт на такава голяма икономическа структура да се занимава с шепа собственици на аптечки”, коментира депутатът от „Воля”.

„Не ме притесняват обвиненията. Знам какво съм правила – нищо общо с това, което е посочено. Знам и сюжета на приказката за трите прасенца – очаквам къщичките да се сринат, спокойна съм”, заяви Кръстина Таскова.

Прокуратурата обяви, че ще започне проверка и в Агенцията по лекарствата – срещу служителите, за които има данни, че са участвали в групата за изнудване.

http://btvnovinite.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/07/14 at 9:12 PM
57 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама