Home Свят След Веселин Марешки – и двама негови депутати с обвинения за изнудване

След Веселин Марешки – и двама негови депутати с обвинения за изнудване

Свят 2017/07/14 at 9:12 PM | 0 Прегледа
Сподели

След лидера на „Воля” Веселин Марешки с обвинения за изнудване се сдобиха и двама негови депутати – Пламен Христов и Кръстина Таскова.

По-рано главният прокурор Кръстина Таскова поиска имунитета и на тримата, а те доброволно се отказаха от него.Според държавното обвинение Марешки е изнудвал собственици на аптеки, като в някои от случаите е действал и с Христов и Таскова.

Разследването срещу тримата е базирано на свидетелски показания на седем фармацевти. Те били принуждавани да купуват лекарства на едро от фирма на Марешки, ако някой откаже – разполагали „наказателна” аптека до неговия обект, в която се медикаменти се предлагали на нереалистично ниски цени.

Христов нарече обвиненията смешни и обяви, че не се притеснява от обвинението. „Обвинени сме в агресивно раздаване на рекламни материали. Звучи „много страшно”. Как си представяте висшият мениджмънт на такава голяма икономическа структура да се занимава с шепа собственици на аптечки”, коментира депутатът от „Воля”.

„Не ме притесняват обвиненията. Знам какво съм правила – нищо общо с това, което е посочено. Знам и сюжета на приказката за трите прасенца – очаквам къщичките да се сринат, спокойна съм”, заяви Кръстина Таскова.

Прокуратурата обяви, че ще започне проверка и в Агенцията по лекарствата – срещу служителите, за които има данни, че са участвали в групата за изнудване.

http://btvnovinite.bg/

Коментирай с Фейсбук

Споносорирани публикации

Четете новия брой на ВЕСТНИК

Реклама

Споносорирани публикации