Смъртните случаи от коронавирус в Ню Йорк се увеличиха рязко

      Публикувано на Sunday, 5 April , 2020      354 Прегледа     
Смъртните случаи от коронавирус в Ню Йорк се увеличиха рязко

  • Коронавирус

Броят на смъртните случаи от коронавирус в щата Ню Йорк скочи рязко до 3565 починали до събота, каза губернаторът Андрю Куомо и обяви, че вчера броят на загиналите е бил 2935.
Това е най-големият скок за 24 часа, регистриран в щата.

В момента в Ню Йорк има регистрирани 113 704 случая на COVID-19 – само с 6 000 по-малко от най-тежко засегнатата от пандемията Италия. 63 306 от заболелите са в Ню Йорк, а починалите там са 2 624.

В ежедневния си брифинг губернаторът Андрю Куомо заяви, че пандемията може да достигне своя пик в щата от 4 до 14 дни и това ще подложи на изпитание здравната система, която ще трябва да се справи със значителен приток от болни пациенти.

“Част от мен би искала сега да бъде пикът. Но има част от мен, която казва, че е добре, че не сме в пика, защото все още не сме готови”, каза губернаторът.

Той добави, че сега федералното правителство ще разполага с персонал и ще оборудва болница в Манхатън за лечение на заразени с коронавируса.

Съоръжението може да приеме 2500 пациенти. Щатът продължава да търси спешно необходимите му кислородни апарати, каза оше Куомо.

Той благодари на китайското правителство за даряването на 1000 от животоспасяващите устройства, които се очаква да пристигнат днес, 4 април. Куомо каза още, че щата Орегон ще достави 140 апарата.

Губернаторът предупреди, че докато числата в Ню Йорк нарастват с по-бавни темпове, броят на заразените расте с бързи темпове в съседния Лонг Айлънд. 85 000 доброволци – включително 22 000 извън щата – са се регистрирали, за да помогнат в епицентъра на пандемията от коронавирус в страната.

Часове по-рано градът изпрати призив на своите 8,6 милиона жители, призовавайки лицензираните здравни работници да се включат доброволно.

“Към всеки, който все още не е в този двубой – имаме нужда от вас”, каза кметът Бил де Блазио, искайки помощ от “всеки медицински специалист: лекар, медицинска сестра, медик, здравен специалист.”

Кметът е изчислил, че градът се нуждае от още 45 000 души медицински персонал за борба с пандемията през април и май.

Етикети:
Категория Коронавирус, САЩ, Свят | 2020/04/05 последна редакция в 11:00 AM
Източник : | Снимка :
355 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки