SoftBank ще съкрати служители в Лондон

      Публикувано на Saturday, 30 May , 2020      1066 Прегледа     
SoftBank ще съкрати служители в Лондон

  • Бизнес

Според източници на Bloomberg SoftBank готви съкращения и голяма част от тях може да бъдат в централата на Vision Fund в Лондон, но също и в Калифорния и Токио, където също има големи офиси.
Информацията не е официално потвърдена от компанията.

Масайоши Сон обяви, че изкупуването на акциите продължава и че ще продадат активи за над 40 млрд долара.

Намалението на служителите на SoftBank ще засегне около 10% от работната сила, или около 500 души по информация на двама души, пожелали да не бъдат назовавани от Bloomberg.

Масайоши Сон и неговият Vision Fund за 100 млрд долара промениха технологичната индустрия като предоставиха голямо финансиране за сравнително недоказани стартъпи.

VisionFund e в беда откакто WeWork не успя да излезе на борсата миналата година и SoftBank спря финансирането му.

В петък бордът на WeWork ще гласува назначението на двама нови директори, критична стъпка в сблъсъка между SoftBank и останалите акционери в компанията за споделено работно място.


Етикети:
Категория Бизнес, Лондон | 2020/05/30 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Bloomberg | Снимка : Google
1067 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки