Сорос: Гугъл и Фейсбук са опасни за хората

      Публикувано на Sunday, 28 January , 2018      8 Прегледа      Коментари Добави коментар
Сорос: Гугъл и Фейсбук са опасни за хората

  • Свят

Тогава милиардерът Джордж Сорос кани на вечеря подбрани гости в хотел Seehof.

Пред тях той излага своите виждания за проблемите пред света, така ,както ги разбира.

И ако досега на прицел са били автократи и популисти от най-висок ранг, като се започне с Владимир Путин и се свърши с Доналд Тръмп, то през 2018 година той избра други “врагове”.

Това са големите американски технологични компании Гугъл и Фейсбук. Това анализира в “Ханделсблат” Даниел Шефър. И продължава.

“Социалните мрежи лъжат хората, манипулират ги и ги насочват към своите собствени икономически интереси”, заяви Сорос.

Според него, в началото такива компании като Гугъл и Фейсбук са имали вид на иновационни и защитаващи свободата. Но от известно време са се превърнали в мощни монополи, които спират икономическото развитие. 87-годишният финансист смята, че те влияят на хората как да мислят и как да се държат.

“Това ще има много негативни последствия за функционирането на демокрацията, но най-вече на честността на провежданите избори”, казва още Сорос. Той дава пример с Фейсбук заради разпространяваната в тази социална мрежа фалшива информация.

“Тази компания призна преди няколко месеца, че по време на предизборната битка в САЩ 126 милиона американци са получили около 80 000 подозрителни съобщения”, посочи финансистът.

Това негово мнение се споделя и от други западни лидери.

Така например британският премиер Тереза Мей в своето изказване също нападна социалните мрежи и ги обвини в това, че карат хората да нямат доверие на традиционните институции.

Джордж Сорос сравни социалните мрежи с казино, което съзнателно създава зависимост у всички участници в играта.

“Хората, живеещи в цифровата епоха, могат да загубят духовната си свобода и да бъдат манипулирани много лесно. затова не е изключено в бъдещето да се появи съюз между авторитарни държави и големите компании-монополи в интернет”, предупреди той.

Етикети:
Категория Свят | 2018/01/28 последна редакция в 12:00 PM
Източник : Дир | Снимка : Google
9 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки