Социалната пенсия за старост се вдига със 7 лева

      Публикувано на Wednesday, 5 June , 2019      210 Прегледа     
Социалната пенсия за старост се вдига със 7 лева

  • България

Правителството ще гласува увеличаването на социалната пенсия за старост със 7 лева от 1-ви юли.

Вдигането и ще се случи заедно с актуализирането на пенсиите за стаж и възраст.Новият размер на социалната пенсия ще бъде 133 лева.

Право на нея имат хората, навършили 70 години, с доход на член от семейството под гарантирания минимум, който за тази година е 75 лева.

По-висока ще стане и добавката за чужда помощ, която получават хората с трайни увреждания с над 90-процента намалена работоспособност.
Нейният размер ще стане 99 лева и 50 стотинки.
Такава добавка към момента получават около 90 хиляди българи.
Заедно със социалната пенсия ще се увеличат и другите видове пенсии, които не са свързани с полагане на труд, както и добавката за ветераните от войните, която е равна на социалната пенсия за старост.
Етикети:
Категория България | 2019/06/05 последна редакция в 4:30 PM
Източник : Новините | Снимка : Google
211 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки