Спешна необходимост от финансови средства в чужбина

      Публикувано на Thursday, 7 March , 2019      1169 Прегледа     
Спешна необходимост от финансови средства в чужбина

  • BG Лондон

В случай на кражба или загуба на финансови средства и ако не е възможен директен банков или пощенски превод (например Western Union),

могат да се използват следните  възможности:
  • извършване на банков превод от Ваша банкова сметка
  • внасянето на определена сума в министерството на външните работи в София от  страна на роднини, приятели, работодатели на заинтересованото лице. (*)

Загуба или кражба на пътнически чекове, дебитни и кредитни карти

В случай на кражба на пътнически чекове, дебитни и кредитни карти, е необходимо да  уведомите по надлежния ред съответните полицейски власти в страната.
При загуба или кражба на пътнически чекове, следва да бъде веднага уведомена банката-издател и нейния кореспондент в съответната държава, с оглед тяхното блокиране.

В случай на загуба или кражба на кредитни карти (Mastercard, Visa, Diners Club, American Express и т.н.), следва веднага да уведомите българската банка-издател на съответната карта по телефона  и по факса, а при кражба – да уведомите и съответните полицейски власти.  Това се прави с оглед на издаване на заместващи карти.

Министерството на Външните работи предоставя тази услуга само при изключително спешни случаи и не може да се използва за набиране на средства от страна на частни лица за удължаване на почивка, пътуване, пазаруване и т.н.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/03/07 последна редакция в 10:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1170 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки