Спецсъдът решава да пусне ли на свобода бившия председател на Агенцията за българите в чужбина

      Публикувано на Friday, 31 May , 2019      164 Прегледа     
Спецсъдът решава да пусне ли на свобода бившия председател на Агенцията за българите в чужбина


Специализираният наказателен съд ще решава да пусне ли на свобода бившия председател на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев.Той е в ареста от 7  месеца заедно с главния секретар на Агенцията Красимир Томов по обвинение във взимане на подкуп.

В края на миналия октомври мащабна акция затвори Агенцията за българите в чужбина.

По сигнал за продажба на удостоверения за български произход бяха задържани над 20 души. Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях само Харалампиев и Томов са под стража.

Това е първото искане на бившия шеф на Агенцията за по-лека мярка за неотклонение.

По молбата Спецсъдът трябваше да се произнесе още във вторник, но Харалампиев поиска достъп до томовете с доказателствата.

Сред тях –  много дешифрирани специални разузнавателни средства и десетки разпити:

“Много лица са разпитвани, включително и хора от политически партии. Не мога да посочвам конкретни имена, защото ще направя грешка”, обясни наблюдаващият прокурор Ангел Кънев.  

Той отклони въпроса има ли дотук данни в бизнеса с удостоверенията за български произход да са замесени и хора над Томов и Харалампиев с аргумент, че разследването продължава.

Етикети:
Категория България | 2019/05/31 последна редакция в 9:30 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
165 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки