Начало Свят Среща на върха в Брюксел- ще се обсъжда бъдещето на институциите и бюджета на ЕС

Среща на върха в Брюксел- ще се обсъжда бъдещето на институциите и бюджета на ЕСКатегория Свят | 2018/02/23 at 11:00 AM | 89
Коментари ->> Добави Коментар

Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка са основните теми на неформалната европейска среща на върха днес в Брюксел, на която ще бъде и премиерът Бойко Борисов.Официално темата брекзит не е на дневен ред.

Но няма как да бъде избегната, защото европейските лидери ще обсъждат ръководните институции и бюджета след излизането на Великобритания, когато Съюзът несъмнено ще е различен.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят размера на бъдещия евробюджет и приоритетите в него. После евродепутатите ще могат да приемат или отхвърлят техните предложения.

Другата важна тема днес е как ще изглежда бъдещият европарламент. Броят на държавите-членки намалява, логично е да намалее и броят на депутатите.

И тъй като това са въпроси, които ще вълнуват Европа след раздялата й с Великобритания, днес в Брюксел се срещат 27 държавни и правителствени ръководители, колкото ще бъдат и страните-членки след брекзит.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/02/23 at 11:00 AM
90 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТВ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама