Среща на върха в Брюксел- ще се обсъжда бъдещето на институциите и бюджета на ЕС

      Публикувано на Friday, 23 February , 2018      31 Прегледа      Коментари Добави коментар
Среща на върха в Брюксел- ще се обсъжда бъдещето на институциите и бюджета на ЕС

  • Свят

Бъдещето на европейските институции, тяхното управление и многогодишната финансова рамка са основните теми на неформалната европейска среща на върха днес в Брюксел, на която ще бъде и премиерът Бойко Борисов.

Официално темата брекзит не е на дневен ред.

Но няма как да бъде избегната, защото европейските лидери ще обсъждат ръководните институции и бюджета след излизането на Великобритания, когато Съюзът несъмнено ще е различен.

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят размера на бъдещия евробюджет и приоритетите в него. После евродепутатите ще могат да приемат или отхвърлят техните предложения.

Другата важна тема днес е как ще изглежда бъдещият европарламент. Броят на държавите-членки намалява, логично е да намалее и броят на депутатите.

И тъй като това са въпроси, които ще вълнуват Европа след раздялата й с Великобритания, днес в Брюксел се срещат 27 държавни и правителствени ръководители, колкото ще бъдат и страните-членки след брекзит.

Етикети:
Категория Свят | 2018/02/23 последна редакция в 11:00 AM
Източник : БТВ | Снимка : Google
32 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки