Начало Свят Стачки парализират транспорта във Франция

Стачки парализират транспорта във ФранцияКатегория Свят | 2018/04/03 at 11:00 AM | 133
Коментари ->> Добави Коментар

Ден след Великден Франция ще бъде обхваната от най-голямата стачка в обществения транспорт, съобщават местни медии.В. “Фигаро” дори пише за “черен вторник“.

Работещите в сферата железопътния транспорт във Франция започват тримесечни стачни действия срещу трудовата реформа на президента Еманюел Макрон.

Служителите от авиокомпания “Ер Франс” също ще стачкуват с искане за увеличение на заплатите.

Президентът Еманюел Макрон иска чрез реформата в държавните железници да ги направи конкурентни. Предишни правителства отстъпваха по този въпрос и в момента жп транспортът е с 30% по – скъп.

Анализатори отбелязват, че Макрон рискува много. Ще се движат един на осем високоскоростни влакове и един на пет регионални влакове. Влаковете към Испания, Италия и Швейцария няма да се движат.

Почти нормално ще бъде движението на влаковете Талис към Белгия. От влаковете Евростар ще се движат три на всеки четири.

Стачката в железниците ще носи дневно щети от близо €20 млн.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/04/03 at 11:00 AM
134 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама