Начало Лондон Стан Кронке дава 600 млн. паунда за пълен контрол в “Арсенал”

Стан Кронке дава 600 млн. паунда за пълен контрол в “Арсенал”Категория Лондон | 2018/08/10 at 8:00 AM | 39
Коментари ->> Добави Коментар

Мажоритарният собственик на “Арсенал” – бизнесменът Стан Кронке, планира да придобие още от акциите на клуба и да наложи пълен контрол върху него.

Американският предприемач е отправил оферта на стойност 600 млн. паунда към своя партньор в момента Алишер Усманов, за да придобие и неговия дял от собствеността. Офертата е предложена на стоковата борса в Лондон днас (7 август).Кронке чрез своята компания КСЕ, е собственик на 67% от акциите на “Арсенал”, докато Усманов в момента държи 30% от клуба.

Всички акции на отбора са на обща стойност от 1,6 млрд. паунда, информират английските медии.

“Желанието на КСЕ е да добие 100% от акциите на “Арсенал“. Ние оценяваме отдадеността на господин Усманов към клуба. Амбициите ни са “Арсенал” да спечели титлата в Англия, както и Шампионската лига, както и много трофеи в женски и юношески първенства. От 2011 г. насам клубът инвестира в големи трансфери, договори на играчи, анализатори и персонал. Очакваме тези инвестиции да се възвърнат”, се казва в изявление на Кронке.

В него още се посочва, че средствата за сделката не идват от кредити към банки и институции и няма да се наложи те да бъдат връщани.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/08/10 at 8:00 AM
40 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТВ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама