Начало Спорт Стефка Костадинова: Дано нашите състезатели реализират потенциала си в Пьонг Чанг

Стефка Костадинова: Дано нашите състезатели реализират потенциала си в Пьонг Чанг

Стефка Костадинова


Категория Спорт | 2018/01/24 at 10:00 AM | 101
Коментари ->> Добави Коментар

„Искам да пожелая на нашите 19 състезатели да постигнат мечтата на живота си и да реализират своите възможности в Пьонг Чанг. Като спортист знам, че не е лесно, че конкуренцията ще бъде много силна, но нашата малка България е доказала през годините, че си има своите велики шампиони и точно на такива форуми се показва хъс и характер.“Това заяви президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова след общото събрание на централата, на което бе утвърдена делегацията,

която ще ни представлява на предстоящите ХХІII Зимни олимпийски зимни игри в Пьонг Чанг.

Тя ще бъде съставена от 19 състезатели, като в близките дни тази бройка може да се увеличи. За знаменосец на България по време на тържественото Откриване на Игрите бе избран носителят на Голямата световна купа в сноуборда за 2016 година Радослав Янков.

“Мисля, че той е най-заслужилият и че ще носи българския флаг с голяма чест и гордост. Вече разговаряхме с него и с неговия щаб, така че делегацията ни е окомплектована“, заяви още Костадинова, която коментира и шансовете на родните ни състезатели в Пьонг Чанг.

„Сигурна съм, че те повече от нас искат да спечелят медали. Шансовете за всички са еднакви и вярвам, че всеки един от нашите спортисти има своя шанс както за медал, така и за добро класиране. Нека обаче да не потегляме с „голямата кошница“, а просто да ги подкрепяме и да им стискаме палци“, допълни още президентът на БОК.Етикети: # # #

Категория Спорт | 2018/01/24 at 10:00 AM
102 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама