Стив Джобс предрече тези 6 неща преди години и те се сбъднаха

      Публикувано на Wednesday, 26 February , 2020      4282 Прегледа     
Стив Джобс предрече тези 6 неща преди години и те се сбъднаха

  • Любопитно

Осем години след смъртта на Стив Джобс името му продължава да доминира дискусиите за технологичната еволюция.

От 1976 г., когато основава Apple, Джобс има важна роля за развитието на компютрите, като визията му по-късно се използва и за смартфоните, таблетите, разпространението на музика, мобилните приложения – все неща, които приемаме за даденост в XXI век.
Освен със своите технологични продукти, предприемачът е бил известен и с доста точните си прогнози за бъдещето. Обичал е да казва, че най-добрият начин да познаеш бъдещето, е да го създадеш.

И така, решихме да ви припомним някои от предположенията на Стив Джобс, който се сбъднаха.

“Ще използваме компютри вкъщи за забавление”. Джобс изрича тези думи през 1985 г. в интервю за Playboy. По това време компютри има само в някои офиси и училища. По данни от 2015 г. близо 80% от домакинствата в САЩ имат компютър.

“Всички ще можем да се свързваме едни с други чрез компютрите”. В същото интервю Джобс обяснява как домашният компютър ще бъде свързван към национална комуникационна мрежа. Това се случва четири години, преди Тим Бърнърс-Лий да създаде World Wide Web и пет години, преди да бъде пуснат първият в историята интернет сайт.

“Компютърната мишка ще се използва масово.” Преди Джобс да пусне на пазара компютъра Lisa през 1983 г., всяка команда на повечето персонални компютри е трябвало да се задава чрез инструкции на клавиатурата. Джобс представя своята компютърна мишка и заявява в интервюта, че работата с нея е много по-лесна и тя ще навлезе в масова употреба. Така и става.

“Ще имаме невероятно добри компютри с размерите на книга.” През 1983 г. персоналните компютри са били като огромни тежки кутии. В своя реч по време на конференция обаче Джобс казва, че някой ден ще станат много по-мобилни. Той казва, че ще има “невероятно добър компютър с размерите на книга, който ще можем да носим със себе си и от който да научаваме неща за пет минути”. Явно милиардерът още тогава е предчувствал появата на таблета и смартфона.

“Хората ще започнат да пазаруват чрез интернет.” През 1995 г. Джобс заявява в друга своя реч, че скоро търговците ще започнат директно да общуват с клиентите онлайн. “Ще спрем да ходим по магазини и ще си купуваме неща по интернет”, казва той години преди онлайн търговията да стане популярна.

“Ще бъдем залети с повече информация, отколкото можем да асимилираме.” През 1996 г. потребителите все още експериментират с изпращането на имейли. Още тогава Джобс предупреждава, че интернет ще ни затрупа с прекалено много информация. Според данни от 2019 г. средностатистическият американец проверява телефона си близо 50 пъти на ден. А пристрастяването към технологиите определено е един от сериозните проблеми на съвремието ни.


Етикети:
Категория Любопитно, Полезно | 2020/02/26 последна редакция в 10:29 PM
Източник : Интернет | Снимка : Google
4283 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки