Стотици британски компании може да прехвърлят дейности в страни в ЕС

      Публикувано на Tuesday, 2 February , 2021      943 Прегледа     
Стотици британски компании може да прехвърлят дейности в страни в ЕС


Стотици британски компании могат да прехвърлят дейности в страни в ЕС, което се очертава да бъде драматично изтичане на инвестиции и работни места.

До 1 януари, пише изданието, само в Холандия около 500 компании, повечето от които британско притежание или базирани в Обединеното кралство с чуждестранни собственици, вече са задействали процедури за разкриване на клонове, депа или складове, поради причини, свързани с Брекзит.
От официалното напускане на ЕС броят на такива компании с поглед към ЕС продължава да расте.

Министърът на икономиката на Австрия Маргарет Шрамбок е цитирана от вестника, че постъпленията от британски компании за преместване в нейната страна са се увеличили три пъти.

Шрамбок обяснява тенденцията с простата причина, че за да продължаваш да си успешен на пазара на Европа е по-добре да си вътре в него.

Данни за изнасяне на фирми има и от Белгия. Големият производител на сирене „Чедър“ Саймън Спърел пък обяви, че ще инвестира 1 млн. паунда в клон във Франция.

В предишния си брой „Обзървър“ съобщи, че служители на Министерството за международна търговия съветват бизнесите да постъпват точно по този начин – като инвестират в Европа, за да оцелеят.

„Обзървър“ заключава, че докато правителството се опитва да омаловажава тревогите на бизнеса от новите търговски бариери в резултат на напускането на общия пазар и митническия съюз, то прехвърлянето от компаниите на части от тяхната дейност в Европа, означава загуба на работни места, икономическа дейност и данъчни постъпления у дома и заплашва да се превърне истинска криза.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/02/02 последна редакция в 2:00 PM
Източник : БНР | Снимка : Google
944 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки