Строителната активност във Великобритания спадна до 6-месечно дъно

      Публикувано на Thursday, 4 October , 2018      51 Прегледа     
Строителната активност във Великобритания спадна до 6-месечно дъно

  • Лондон

Строителната активност във Великобритания се е забавила през септември, съобщава tradingeconomics.com, цитирайки данни от проучването на агенция IHS Markit.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на строителството се е понижил от 52,9 пункта през август до 52,1 пункта през септември, което е под консенсусната прогноза на пазара за 52,5 пункта. Четенето на данните показва най-слабото разширяване на строителния сектор от шест месеца насам.Инженерното строителство е най-слабо развиващият се подсектор, като отслабването на активността при него е с малко по-бърз темп през септември.

В същото време строителството на жилища и на обекти с търговско предназначение продължава със солиден темп, въпреки че растежът също е по-слаб в сравнение с август.

От друга страна, обемите на новия бизнес се повишават най-много от декември 2016 г. насам, като фирмите обясняват тенденцията с устойчивото покачване на търсенето и повечето покани за участия в търгове.

Създаването на работни места в сектора на строителството се представя най-добре от декември 2015 г. Доверието на бизнеса обаче е най-слабо от февруари 2013 г. на фона на политическата несигурност и опасенията на инвеститорите относно Brexit.

 

Междувременно в понеделник стана ясно, че производствената активност във Великобритания неочаквано се е разширила през септември, като индексът на мениджърите по поръчките расте до 53,8 пункта спрямо отчетените 53 пункта месец по-рано. Консенсусната прогноза на пазара пък беше за понижение до 52,5 пункта.

Подобряването на показателя в Обединеното кралство се дължи на разширяването както на производството, така и на новите поръчки.

Бизнес доверието също расте през септември заедно с по-големия брой създадени нови работни места.


Категория Лондон | 2018/10/04 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
52 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки