Начало BG Лондон Sun, sea and cash-in-hand

Sun, sea and cash-in-handКатегория BG Лондон | 2017/07/13 at 6:00 AM | 122
Коментари ->> Добави Коментар
Филипина Храброва за BG Media London

…. за третото не е задължително да сте в Гърция (но ако сте там – да).На море всичко е хубаво. И въздухът е по-хубав, и небето е по-хубаво, и слънцето е по-хубаво. И дори когато не си виждал дълго време чайки, и те ти се струват не толкова нахални, с удоволствие слушаш крясъците им и следиш полета им. Това ще ви го каже всеки морски човек, който по някаква причина не живее вече на море, но винаги го търси и усеща по специален начин. Така е може би и с хората, за които планината е всичко, не знам, предполагам.

Но мисълта ми е за морето сега. Асоциацията лято-море върви ръка за ръка. Ще бъда субективна – по обективни причини. Привърженик на вечния цитат на Хемингуей за провинцията и морето, смятам, че тези места и хората там дишат на воля. И още по-субективно, всички варненци като мен ще се съгласят, надявам се, лятото там е перфектно. Говоря за усещания само, за нищо друго извън морските емоции.

Не много далеч от Лондон, на 85 км. югоизточно, в графство Източен Съсекс, на южното крайбрежие на Англия, се намира Хейстингс. Известен с нормандското нашествие в Англия, градът в продължение на векове е бил важно риболовно пристанище. Курортен град става през 60-те години на 18 в. Седем века по-рано е било малко незначително градче, където през 1066 г. войската на Уилям Завоевателя разбила армията на крал Харолд II. Така Уилям става крал на Англия и основател на нова династия на английските крале. Хейстингс е разположен там, където известните пясъчници се срещат с Ламанша, оформяйки високи стръмни скали на изток от града.

В старата част на града е и замъкът. Целият плаж е покрит с камъни.
Прекрасно местенце с дух и атмосфера. Който е ходил там – знае, който живее там – знае още по-добре. Чудесен вариант за почивка през уикенда. Не става въпрос за класен СПА туризъм. По-скоро за контакт с брега, морето и сребърните „зайчета“ по водната шир. Ето това имах предвид, започвайки да пиша –хората релаксират различно, но всяко пътуване до морето те прави по-одухотворен. Ще си послужа с още един цитат на любимия Хемингуей, защото е верен: Добре е, когато пътешественикът има крайна цел. Но в края на краищата важно се оказва самото пътешествие.

И за да завърша някак си лятно, ще си позволя да ви препоръчам коктейла на автора на „Старецът и морето“, който много подхожда на морските камъни на Хейстингс – дайкири. Смесете си ром, лимонов сок и пудра захар, посипана с разбит на сняг лед във висока стъклена чаша. Ето това е пътешествие.Етикети: # # # # # #

Категория BG Лондон | 2017/07/13 at 6:00 AM
123 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама