Суверенитетът над икономиката: Великобритания с твърда позиция за преговорите с ЕС

      Публикувано на Sunday, 2 February , 2020      1180 Прегледа     
Суверенитетът над икономиката: Великобритания с твърда позиция за преговорите с ЕС

  • Лондон

Великобритания изложи твърда позиция за бъдещите преговори с Европейския съюз в неделя, като заявява, че ще определи собствена програма, вместо да следва правилата на Блока, за да си гарантира гладка търговия, предава Reuters.
След официалното си напускане на ЕС в петък, сега Великобритания трябва да договори бъдещите търговски отношения с Блока, които да влязат в сила след изтичането на преходния период в края на годината.

Правителството на премиера Борис Джонсън бързо изпрати съобщение до Брюксел преди да започнат търговските преговори през март: за него Brexit означава, че суверенитетът е над икономиката.

Очаква се Борис Джонсън да бъде твърд и безкомпромисен в утрешната си реч, целяща да начертае основните линии на политиката на Великобритания след Brexit, пишат британските издания в неделя.

Въпреки призивите на бизнеса към правителството за гаранция,

че стоките ще могат да преминават свободно през границите, министрите информират компаниите, че трябва да се приспособят към ново бъдеще, когато Великобритания няма да се придържа към правилата на ЕС.

„Ние възвръщаме контрола над законите си“, заяви външният министър Доминик Рааб пред Sky News. „Но ние ще искаме да си сътрудничим и очакваме ЕС да следва своите ангажименти към споразумение за свободна търговия по модела на канадското“.

Целта на Джонсън и екипа му е да бъде постигната търговска сделка с ЕС, позволяваща търговия на стоки без тарифи и квоти, подобно на условията, които Блокът има сега с Канада.

Ирландският премиер Лео Варадкар междувременно призова британското правителство да не поставя строги червени линии, като каза, че това може да затрудни и без това трудните преговори.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/02/02 последна редакция в 11:05 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
1181 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки