Съвети за по-добро зрение

      Публикувано на Monday, 2 December , 2019      1077 Прегледа     
Съвети за по-добро зрение

  • Здраве

Работите ли пред компютър? А давате ли почивка на очите си? Ако не се погрижите за тях, не след дълго ще се сблъскате с куп проблеми като главоболие, влошено зрение и др.

Не се изискват кой знае какви усилия, приложете тези 6 съвета в действие:
1. Мигайте по-често

Продължителното вторачване в телевизионния екран и дисплея на компютъра води до сухи очи и причинява главоболие, напрежение в очите и замъглено зрение. Когато очите абсорбират светлината от екрана, скоростта на мигане намалява от 20 bpm до 6-8 bpm. Така че следващия път, когато почувствате напрежението, започнете да мигате, за да овлажните очите и да освежите мозъка, за да обработва нови визуални данни по-ефективно.

2. Притиснете клепачите

Тази техника работи всеки път, когато почувствате умора. Затворете очи и притиснете нежно клепачите с пръсти. Задръжте докато всичко стане абсолютно черно. Това упражнение помага да „рестартирате“ зрението си, да овлажните очите и да ги отпуснете.

3. Направете осмица с очи

Движете погледа под формата на легнала осмица на разстояние поне 10 стъпки в далечина. Това упражнение подобрява гъвкавостта на очите.

4. Завъртете очи

Представете си, че някой е казал нещо абсурдно. Завъртете очи. Завъртете в двете посоки по 5 пъти.

5. Следвайте правилото 20-20-20

За да предпазите очите си от високо напрежение, друг трик е правилото 20-20-20, което означава да се фокусирате на всеки 20 минути за 20 секунди върху предмет, който е поне на 20 крачки от вас.

6. Гледайте наблизо и надалече

Друго важно упражнение, с което раздвижвате очите и запазвате зрението си, е редуването на погледа наблизо и надалече. В случай, че носите очила, свалете ги. Изберете си обект, който е близо до вас и задръжте фокуса върху него за няколко секунди. След това погледнете доста по-далече (през улицата или дори през две, ако имате видимост) и задръжте погледа си върху обект в тази част отново за няколко секунди. Повторете това действие няколко пъти.

Ако правите тези упражнения по няколко минути на ден, ще заздравите очните мускули и ще подобрите значително зрението си.

Не пропускайте обаче и очните прегледи при офталмолога.


Етикети:
Категория Здраве | 2019/12/02 последна редакция в 11:05 AM
Източник : Днес | Снимка : Google
1078 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки