Начало Свят Светият престол иска да насочи вниманието към проблема с фалшивите новини

Светият престол иска да насочи вниманието към проблема с фалшивите новиниКатегория Свят | 2017/09/30 at 8:26 AM | 98
Коментари ->> Добави Коментар

Папа Франциск обяви в Туитър, че темата на следващия Световен ден на социалните комуникации ще е борбата с фалшивите новини, предаде Франс прес.

Световният ден на социалните комуникации, учреден от Втория ватикански консилиум, се отбелязва всяка година през пролетта.На 24 януари се обявява точната дата и темата на поредния Световен ден. Тази година папата избърза и написа в Туитър, че темата на Световния ден на социалните комуникации догодина ще бъде вдъхновена от пасаж от Евангелието, в който се казва: “Истината ще ви направи свободни”.

Освен това Светият отец каза, че работи върху документ, свързан с темата за фалшивите новини, предаде Ройтерс.

В изявление на Ватикана бе уточнено, че в момент, в който социалните мрежи, институциите и политиците започват да се сблъскват с фалшивите новини, Църквата също иска да допринесе за борбата с тях, като прикани към размисъл за причините за появата им и за последиците от дезинформацията в медиите, предаде Франс прес.

Папата и в миналото е говорил за вредата от дезинформацията. През декември той каза, че това е може би най-голямото зло, което някоя медия може да причини, а през април – че “добрата информация може да разруши стените на страха и безразличието.”
В днешното изявление на Ватикана се казва, че “фалшивите новини допринасят за зараждането и подхранването на силна поляризация на мненията. Изкривяването на фактите може да има отражение върху индивидуалното и колективното поведение”.

БТАЕтикети: # #

Категория Свят | 2017/09/30 at 8:26 AM
99 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама