Начало Лондон Съветник на правителството на Тереза Мей подаде оставка заради Брекзит

Съветник на правителството на Тереза Мей подаде оставка заради БрекзитКатегория Лондон | 2017/12/30 at 10:51 AM | 90
Коментари ->> Добави Коментар

Лорд Адонис, председател на правителствената комисия по въпроси на инфраструктурата и бивш министър от Лейбъристката партия, се оттегли от поста след като отправи яростни критики към Тереза Мей и правителството за опасния курс, който поема с Брекзит.Брекзит е “заразил” цялостното поведение на кабинета, заяви лорд Адонис за Би Би Си преди да си подаде оставката като съветник на правителството. Той допълни, че премиерът Тереза Мей следва курс изпълнен с опасности. Правителствен източник заяви, че Лорд Адонис е подал оставка, защото уволнението му е било неизбежно. Той отрича това твърдение.

Лорд Адонис е смятан за един от най-отявлените критици на правителството и лично на премиера

В писмото, с което си подава оставката, той обвинява Тереза Мей “в съюз с Партията за независимост /ЮКИП/ и твърдото дясно ядро на Консервативната партия, за да извади Великобритания извън ключови икономически и политически институции на модерна Европа”.

Лорд Адонис допълва, че Великобритания се насочва към “аварийния изход” от ЕС без адекватен план за бъдещето на британската търговия и сътрудничеството с Европа.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2017/12/30 at 10:51 AM
91 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Блиц | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама