Търсите работа в Англия?

      Публикувано на Wednesday, 23 January , 2019      1433 Прегледа     
Търсите работа в Англия?

  • BG Лондон

Да си намерим нова работа може да бъде доста бавен и изнервящ процес.

В началото, докато са в изходна позиция, много хора нямат какво да губят /освен ако не са вече с две деца и безработен партньор/ и решават, че тяхната работя е тази, която удовлетворява техните вътрешни страсти и желания.

Те написват впечатляващо CV и чакат да получат най-страхотното предложение за работа. Според изпълнителният директор на една от най-големите британски компании Тони Хокет, обаче подобни методи за работа са остарели и не вършат работа.

Естествено това не значи да се пренебрегнат напълно фундаменталните начини за търсене на нова работа, а просто човек трябва да бъде максимално отворен за всеки нов метод, който може да помогне, даже и да му изглежда твърде нелогичен. Нужно е да имате точно и ясни цели и посока на вашите намерения.
Ето няколко нетрадиционни метода, които специалистите препоръчват, когато сме на кръстопът в търсене на нова работа:

1. Бъдете уязвими. Ако знаете какви точни цели имате и каква работа искате да вършите, може да се опитате да създадете връзка с хора, в дадена сфера или фирма. А най-добро впечатление според изследователите, ще направите, ако се покажете в накаква степен уязвими. Другото важно нещо, което трябва да направите, е да споделяте възхищението си от работата на компанията и по-конкретно от хората, работещи в нея. Така те ще ви имат винаги предвид, ако се освободи работно място.

2. Не се вкопчвайте само в една позиция/работа. Абсолютно погрешна тактика, която много хора започнали тепърва да търсят работа, е да се вкопчат само в един вид позиция за работа. Добре е човек да се развива на различни позиции, като това значи да кандидатства на различни позиции за различни длъжности. Така има по-голям шанс човек да разбере какво точно му харесва да върши, стига разбира се образованието да му позволява.

3. Покажете, че се нуждаят от вас. Добре е да направите едно малко проучване на състоянието, в което се намира компанията, за която ще кандидатствате. А това може да направите, като намерите познати, работещи там или пък по-висшестоящи близки до вас, както и чрез анализиране на обществената информация на фирмата. Във всяка компания има някакви спънки и трудности, затова е добре да се запознаете предварително с тях, за да не останете изненадани. От фирмата трябва да разберат, че вие сте идейни, искате да помогнете, но не желаете нищо в замяна.

4. Започнете от върха. Вместо досегашната практика с молби по обяви за работа, може да смените тактиката и да направите нещо революционно, което определено ще с запомни от евентуалния ви работодател. Просто си харесайте дадена длъжност, и ако не става дума за мултинационална компания, се свържете с някой от шефовете направо и предложете услугите си за нея. Бъдете внимателни, използвайте такт и имайте уважение.

5. Не кандидатствайте за позиция веднага. Няма нещо по-обезкуражаващо от това да изпратите автобиография, а да не получите обратен отговор. И ако не искате това да се случи и с вас, тогава направете така, че да увеличите шансовете си., А това ще стане, като отново направите пълно проучване относно фирмата, в която искате да работите, и по-точно за длъжността, за която кандидатствате. Така ще можете да промените своето CV и да наблегнете по-скоро на търсените способности.

6. Съсредоточете се върху езика на тялото. По принцип това важи не само за интервю за работа, а и за всеки друг разговор – формален или пък не. Докато говорите, никога не забравяйте своята поза, каква е в момента, стойката на главата, ръцете и как се движите. Също така следете и неговите движения, които ще бъдат вашият ориентир дали сте на прав път.

7. Не се фокусирайте върху „мечтаната работа“. Мечтана или не, невинаги подходящата работа може да отговаря на вашите изисквания. Затова не се концентрирайте на това, което искате, понякога, докато стигнем до него, трябва да минем и през други, не толкова любими позиции. Важно е да общувате с много хора и да създавате контакти.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/01/23 последна редакция в 5:30 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1434 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки