Такситата в София вече вдигат първоначалната си такса

      Публикувано на Sunday, 21 March , 2021      859 Прегледа     
Такситата в София вече вдигат първоначалната си такса

  • Бизнес

В София вече има таксита, които работят с по-висока първоначална такса след промените в Наредба 34,
с които беше променен начинът на определяне на първоначалната такса, като тя вече ще бъде от двоен до троен размер от минималната тарифа за километър пробег.

Все още повечето компании работят с минимална дневна тарифа от 77 стотинки на километър и нощната от 88 ст., но вече се срещат и такива, които са определили двойно по-скъпа първоначална такса, каза пред БНР Кирил Ризов от съюз “Такси”.

По думите му в столицата повечето фирми ще заработят с новите тарифи от следващия месец.

Поредниото затваряне ще намали оборотите на компаниите, каза още Кирил Ризов и допълни, че браншът отново ще поиска подкрепа от държавата.

“Ние сме пряко свързани със заведенията за обществено хранене, театри. Таман започнахме да качваме оборотите до повече от 50% и какво се получи – отново локдаун и отново падаме на 20 процента. Така че наесен отново ще поискаме алтернативния данък за 2022 г. да бъде сведен до законовия минимум от 300 лв.”, заяви той.


Етикети:
Категория Бизнес, България | 2021/03/21 последна редакция в 11:00 AM
Източник : Дневник | Снимка : Google
860 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки