Тази година Европа чества своя празник онлайн

      Публикувано на Saturday, 9 May , 2020      1188 Прегледа     
Тази година Европа чества своя празник онлайн

  • Свят

Европа ще отбележи по различен начин тази година своя празник заради панденмията с коронавируса.
Тъй като тази година традиционният ден на отворените врати не може да се състои, Европейският парламент и другите европейски институции пренасят честванията онлайн.

Сред главните събития на деня е дебатът на живо с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли.

Програмата предвижда интервюта във “Фейсбук” със заместник-председателите на парламента Отмар Карас и Катарина Барли, видео послания от лидерите на политическите групи, виртуално посещение на пленарната зала в Брюксел и експертна дискусия за Робер Шуман и неговата визия за Европа.

На разположение ще бъде и онлайн изложба на предмети от архивите на парламента.

Днешният ден на Европа ще бъде отбелязан и със специално включване на живо в интернет под наслов „Заедно като един – Together as one”, съобщават от министерството на културата. По време на едночасов стрийминг от Виена деветима изпълнители от страни от Европейския съюз ще изпълнят Деветата симфония на Бетовен, приета за химн на Съюза, за 9 минути, като си предават щафетата и всеки представи своя интерпретация в различен музикален стил. Началото на живото излъчване е в 12 българско време. Братята Константин и Александър Владигерови са сред деветимата артисти, които от своите домове ще поздравят гражданите на европейската общност, а стилът им на изпълнение ще бъде балкански джаз и класика.

Във Варна водещи солисти от Държавната опера ще отправят специален поздрав към гражданите с изпълнение от балконите на театъра по случай Деня на Европа .

Ще прозвучат “Одата на радостта” от Бетовен, националният химн “Мила Родино” от Цветан Радославов, както и прочутият квартет от операта “Риголето” на Верди. По този начин се поставя началото на редовни прояви на живо от балконите на сцена “Ротонда” до края на май. Зрителите ще могат да наблюдават изпълненията от площада пред театъра всяка събота от 18.00 до 18.20.


Етикети:
Категория Свят | 2020/05/09 последна редакция в 12:00 PM
Източник : | Снимка :
1189 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки