Начало Лондон Тереза Мей иска бързо споразумение за условията на преходния период след Брекзит

Тереза Мей иска бързо споразумение за условията на преходния период след БрекзитКатегория Лондон | 2017/12/17 at 11:39 AM | 59
Коментари ->> Добави Коментар

Британският министър-председател Тереза Мей иска бързо споразумение за условията на преходния период след Брекзит и увери лидерите на ЕС, че все още контролира ситуацията, въпреки скорошното си поражение в парламента, пише в. “Гардиън”, цитиран от агенция Фокус.Поражението в Камарата на представителите на Мей в сряда предизвика въпроси в Брюксел относно възможността на правителството й да преговаря на втората фаза на преговорите.

Докато лидерите на Съюза ще се разберат в петък сутринта, дали е постигнат достатъчен прогрес по време на първата фаза на преговорите, допълнителни притеснения възникват дали Мей има достатъчен контрол в страната си, за да предложи съгласувана британска позиция и в бъдеще.

ЕС дава на британското правителство три месеца срок да внесе яснота в исканията си за бъдещото търговско споразумение. В сряда британските депутати гласуваха с 309 срещу 305 гласа да ограничат правомощията на министрите да променят законите преди парламентът да одобри споразумението за Брекзит.

Правителството все още не е провело дискусия за бъдещите търговски отношения със Съюза.

По време на срещата на високо равнище за Брекзит Мей заяви, че страната й възнамерява да проведе гладко и подредено излизане от ЕС. .Особен приоритет трябва да бъде споразумение по периода на прилагането на Брекзит, за да можем да предоставим по-голяма сигурност за бизнеса във Великобритания и Европа”, заяви тя.Етикети: # #

Категория Лондон | 2017/12/17 at 11:39 AM
60 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама