Начало Лондон Тереза Мей покани Бойко Борисов в Обединено кралство

Тереза Мей покани Бойко Борисов в Обединено кралство

Категория Лондон | 2017/10/22 at 10:00 AM | 18
Коментари ->> Добави Коментар

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей покани Бойко Борисов да посети Обединеното кралство.

Двамата проведоха среща в Брюксел преди началото на Европейския съвет.Българският и британският премиери обсъдиха важни теми, свързани с мигрантската криза и излизането на Великобритания от Европейския съюз.

И двамата са категорични, че двете страни ще продължат сътрудничеството си за гарантиране на сигурността в Европа, управлението на миграционните потоци и борбата с тероризма.

“Страните ни имат отлични двустранни отношения, доказали своето значение през годините, и излизането на Великобритания от ЕС няма да наруши сътрудничеството и приятелството между тях“, подчерта министър-председателя Бойко Борисов.

Британският премиер Тереза Мей посочи, че е запозната отлично с усилията на страната ни за опазване на границата на Европейския съюз и поздрави правителството за постигнатото.

Борисов подчерта, че силна и обвързваща роля за отношенията между двете държави е и голямата българска диаспора в Обединеното кралство.

“Това са висококвалифицирани специалисти, които дават голяма добавена стойност на британската икономика. За нас е важно при преговорите, водени между Брюксел и Лондон, да бъде гарантирана правна сигурност на гражданите и това да е първостепенен приоритет”, заяви министър-председателят на България.

http://www.economic.bg/

Етикети: # # # # #
Категория Лондон | 2017/10/22 at 10:00 AM
19 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама