Начало Свят Тереза Мей преструктурира кабинета си

Тереза Мей преструктурира кабинета си

Тереза Мей преструктурира кабинета си


Категория Свят | 2018/01/09 at 10:05 AM | 122
Коментари ->> Добави Коментар

Наред с останалите промени тя назначи и нов председател на Консервативната партия

Британският премиер Тереза Мей започна най-голямото министерско пренареждане от миналогодишните парламентарни избори насам, пише Financial Times. Тя започна с преустройство в оглавяваната от нея Консервативна партия и оставка поради здравословни причини от страна на министъра на Северна Ирландия Джеймс Броукъншир.Брендън Люис, който досега беше министър по въпросите на миграцията, вече е новият председател на Консервативната партия, заставайки на второ място след Тереза Мей. Задачата на Люис е да съживи организацията на партията и да изостри атаките срещу опозиционната Лейбъристка партия. Той заменя Патрик Маклуглин, който напусна правителството след политическа кариера, датираха от времето на Маргарет Тачър.

Маклуглин беше отчасти обвинен за разочароващите резултати на Консервативната партия на миналогодишните парламентарни избори и за хаоса на годишната конференция на партията в Манчестър.

Джеймс Клевърли, бивш офицер от Териториалната армия, е обявен за заместник на Брендън Люис. Назначението на Клевърли – премиер в сянка, избран през 2015 г. –  е първото доказателство за плана на Мей да популяризира по-младите членове на партията и да увеличи разнообразието сред висшето ръководство на партията.

Министърът на финансите Филип Хамънд, министърът на външните работи Борис Джонсън, вътрешният министър Амбър Руд и министърът по въпросите на Брекзит Дейвид Дейвис бяха притиснати от високопоставени правителствени фигури да останат на постовете си.Етикети: # # # # # # #

Категория Свят | 2018/01/09 at 10:05 AM
123 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : БТА
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама