Тереза Мей заплаши партията си: Или нейният план за Брекзит, или никакъв

      Публикувано на Monday, 17 September , 2018      135 Прегледа     
Тереза Мей заплаши партията си: Или нейният план за Брекзит, или никакъв

  • Лондон

Британският премиер опитва да потуши бунт в собствената си партия седмици преди края на преговорите с Брюксел


Въпреки че срокът Великобритания да договори с ЕС споразумение какви да са политическите и икономическите им отношения след Брекзит е все по-малък, голяма е вероятността преговорите да се провалят. Причината е, че в Лондон продължава да има сътресения в управляващата Консервативна партия какви да са условията в сделката с Брюксел.Днес на премиера Тереза Мей ѝ се наложи да заплаши разбунтували се срещу плана и за Брекзит нейни съпартийци, за да спрат да и пречат. Тя ги предупреди, че ако не подкрепят възможното споразумение, което тя договаря с ЕС, то Великобритания ще се отцепи от Блока без сделка.


Обединеното кралство трябва да излезе от ЕС на 29 март догодина, но засега има много важни въпроси, които остават неясни


Именно затова все още няма цялостен проект за споразумението между Лондон и Брюксел, а в същото време някои членове на Консервативната партия заплашват да отхвърлят един такъв потенциален документ, ако той не отговаря на вижданията им. Бунтовническите настроения в управляващата партия поставят под въпрос дали Тереза Мей може да събере в Камарата на общините (Долната камара на парламента) 320 гласа, които са необходими за одобряването на едно потенциално споразумение.

Тази несигурност застрашава да провали както плана на британския премиер за Брекзит, така и да доведе до падане на цялото и правителство. Въпреки че има сигнали от Брюксел, че може с Лондон да се договори и приеме споразумение за Брекзит, двете преговорни страни все още са разделени по около една пета от подробностите по сделката.


Сред тях е и дали след 29 март между Северна Ирландия и Република Ирландия, където е единствената сухопътна граница между ЕС и Обединеното кралство ще се въведе засилен митнически контрол, както и как може да се избегне това.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/17 последна редакция в 2:00 PM
Източник : economic.bg | Снимка : Е Вести Лондон
136 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки